Het Zweedse haverdrinkmerk Oatly is richting een tweede fabriek in Europa gegroeid, en die heeft het bedrijf in Vlissingen geopend. Door in Nederland uit te breiden, brengt Oatly naar eigen zeggen de productie dichter bij belangrijke markten en kunnen transportemissies worden verminderd.

Niet alleen de productie wordt richting Nederland uitgebreid. Er liggen plannen om ook de logistieke fulfilment in Nederland onder te brengen. De verpakking van de producten wordt uitbesteed aan een lokale co-packaging partner die direct naast de fabriek van Oatly opereert. De nieuwe productiefaciliteit in Vlissingen zal ook capaciteitsoverschot opleveren, die oatly wil gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen en introduceren.

Nederlanders zijn nog altijd grootverbruikers van zuivelproducten, maar volgens Oatly zijn plantaardige alternatieven in opkomst. Het betreffende drankje wordt met behulp van natuurlijke chemische processen gemaakt van haver. Het merk heeft zichzelf enige druk opgelegd om zijn klimaatimpact zo laag mogelijk te houden door de CO2-uitstoot van het product op de verpakking te melden.

Altijd op de hoogte blijven?