Oerlemans Packaging valt dubbel in de verpakkingsprijzen

oerlemans

Oerlemans Plastics uit het Noord-Brabantse Giessen wint de Best of Show, de hoofdprijs van de EFTA Benelux awards 2021, voor hun flexografische topdrukwerk voor voedselverpakkingen. Flexpak, net als Oerlemans Plastics een dochterbedrijf van de Oerlemans Packaging Group, won zilver in de categorie Gelamineerde folie.

Op 10 november vond de vijfde uitreiking van EFTA Benelux Awards plaats in het Hilton hotel in Antwerpen. Het evenement toetst kwalitatieve producties uit de flexografische industrie. Uit 140 inzendingen bepaalde de jury winnaars in 16 categorieën. Oerlemans Plastics kwam als beste uit de bus wat betreft overall drukresultaat (Best of Show) met hun bedrukte diepvriesfolie voor voedselverpakkingen van IKEA, namelijk de Ikea Frukstund pineapple and mango 420 gr.

In de categorieën voor technische innovatie gingen Windmöller & Hölscher met RUBY Vision Check bij de leveranciers en bij de drukkers Orbo NV met Corny Bakers Tortilla Chips Chili er met de prijzen vandoor, schrijft EFTA in hun nieuwsbericht, waar je ook het hele juryrapport kunt lezen. De winnaars in alle categorieën zullen meedingen naar de volgende Europese FTA Europe Diamond Awards die op 5 mei 2022 in Milaan bekend zullen worden gemaakt.

Flexpak uit Geldermalsen, zusterbedrijf van Oerlemans Plastics, ontving zilver in de categorie Flexoprint op gelamineerde folie met hun versverpakking van het broodje bapao kip van het huismerk van Jumbo. Eerste werd Max Aarts met de Deluxe Nut & Fruit Selection, dat verkrijgbaar is bij Lidl.

Directeur Johan Kranenbroek van Oerlemans Plastic, in hun persbericht: “In deze branche hebben we te maken met 140 inzendingen. Om dan na de finale huiswaarts te keren met de hoofdprijs…daar word je stil van! Veel flexodrukbedrijven hebben een afgewogen drukwerkselectie gemaakt van modellen om mee te dingen naar de felbegeerde Awards. Het resultaat is geweldig voor onze vakmensen: drie prijzen, waaronder de hoofdprijs van de Efta Awards in de Benelux!”

Lees ook
Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

De gewenste actie bij de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) is een heel andere dan bij Te Gebruiken Tot (TGT). Toch haalt een merendeel van de consumenten ze door elkaar. Daardoor gooien ze vaak producten weg die nog eetbaar zijn. Om het verschil tussen de twee houdbaarheidsdatums te verduidelijken, introduceert Samen Tegen Voedselverspilling twee iconen...

Landelijk innamesysteem statiegeldblikjes drie maanden vertraagd

Landelijk innamesysteem statiegeldblikjes drie maanden vertraagd

Vanwege een tekort aan grondstoffen en personeel is het landelijk dekkend innamesysteem voor statiegeldblikjes drie maanden niet gereed op 31 december. In plaats daarvan kunnen supermarkten drie maanden later, per 1 april, statiegeldblikjes innemen. Dat meldt Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben onderzoekers van Wageningen University & Research het recyclingpercentage van drankenkartons in Nederland berekend. Dit percentage komt uit op 31% in 2020. De onderzoekers gaven ook inzicht in verbeterpunten, die het recyclingpercentage in het meest gunstige scenario kunnen verhogen...