Oerlemans Packaging valt dubbel in de verpakkingsprijzen

oerlemans

Oerlemans Plastics uit het Noord-Brabantse Giessen wint de Best of Show, de hoofdprijs van de EFTA Benelux awards 2021, voor hun flexografische topdrukwerk voor voedselverpakkingen. Flexpak, net als Oerlemans Plastics een dochterbedrijf van de Oerlemans Packaging Group, won zilver in de categorie Gelamineerde folie.

Op 10 november vond de vijfde uitreiking van EFTA Benelux Awards plaats in het Hilton hotel in Antwerpen. Het evenement toetst kwalitatieve producties uit de flexografische industrie. Uit 140 inzendingen bepaalde de jury winnaars in 16 categorieën. Oerlemans Plastics kwam als beste uit de bus wat betreft overall drukresultaat (Best of Show) met hun bedrukte diepvriesfolie voor voedselverpakkingen van IKEA, namelijk de Ikea Frukstund pineapple and mango 420 gr.

In de categorieën voor technische innovatie gingen Windmöller & Hölscher met RUBY Vision Check bij de leveranciers en bij de drukkers Orbo NV met Corny Bakers Tortilla Chips Chili er met de prijzen vandoor, schrijft EFTA in hun nieuwsbericht, waar je ook het hele juryrapport kunt lezen. De winnaars in alle categorieën zullen meedingen naar de volgende Europese FTA Europe Diamond Awards die op 5 mei 2022 in Milaan bekend zullen worden gemaakt.

Flexpak uit Geldermalsen, zusterbedrijf van Oerlemans Plastics, ontving zilver in de categorie Flexoprint op gelamineerde folie met hun versverpakking van het broodje bapao kip van het huismerk van Jumbo. Eerste werd Max Aarts met de Deluxe Nut & Fruit Selection, dat verkrijgbaar is bij Lidl.

Directeur Johan Kranenbroek van Oerlemans Plastic, in hun persbericht: “In deze branche hebben we te maken met 140 inzendingen. Om dan na de finale huiswaarts te keren met de hoofdprijs…daar word je stil van! Veel flexodrukbedrijven hebben een afgewogen drukwerkselectie gemaakt van modellen om mee te dingen naar de felbegeerde Awards. Het resultaat is geweldig voor onze vakmensen: drie prijzen, waaronder de hoofdprijs van de Efta Awards in de Benelux!”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt...

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak is in samenwerking met stralingslaboratorium MAX IV begonnen met onderzoek gericht op het bevorderen van de duurzaamheid van voedselverpakkingen op basis van vezels. Het onderzoek heeft als doel om nieuwe inzichten te verkrijgen in de nanostructuur van vezelmaterialen. De eerste toepassing is gericht op het optimaliseren van de samenstelling...

Pitch je verpakkingsconcept tijdens de Bunzl Pitch Day 2023

Pitch je verpakkingsconcept tijdens de Bunzl Pitch Day 2023

Bunzl Retail & Industry organiseert samen met Janssen Packaging de Bunzl Pitch Day op 11 mei 2023. Tijdens deze dag kunnen ondernemers, startups en studenten hun verpakkingsinnovatie pitchen aan juryleden uit de Food, Non-Food en E-commerce markt.