Ojah introduceert veganistische ribben

                                                            Foto: Veganistische ribben (Ojah)

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.

Ojah produceert plantaardige vleesvervangers en is bekend door Plenti, een vleesvervanger voor kip. Hiervoor is het ingrediënt HME ontwikkeld.

De veganistische ribben zijn 100 procent plantaardig, vrij van additieven, glutenvrij, arm aan koolhydraten en zitten vol met eiwitten. Er is wel een verschil met echte spare ribs, er zit namelijk geen been in. Ojah wil de ribben eerst aanbieden in de foodservice branche. Vervolgens is het plan om de productiecapaciteit te verbreden en daarna wordt HEPPI beschikbaar voor hun partners.   

Ojah is een business-to-business bedrijf,  opgericht in 2009. Het bedrijf produceert duurzame, plantaardige eiwitproducten. In 2012 wonnen ze de titel "Meest innovatieve MKB van Nederland" van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

 

 

Lees ook
Future Food Group van start

Future Food Group van start

In Oss is begin oktober de Future Food Group van start gegaan. De organisatie is gericht op innovatie en productie van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Future Food Group staat onder leiding van Anton Bal.

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Met de ontwikkeling van plantaardige ‘bacon’ en een veganistisch alternatief voor kaas heeft Nestlé alle ingrediënten in huis voor een plantaardige spek- en kaasburger. Er ging flink wat onderzoek vooraf aan de veganistische plakjes kaas en bacon. Volgens Nestlé wordt de bacon knapperig en iets taaier wanneer je hem bakt,...

Vleesconsumptie iets gestegen

Vleesconsumptie iets gestegen

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland bedroeg in 2018 iets meer dan 77 kg karkasgewicht. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017.