Ojah introduceert veganistische ribben

                                                            Foto: Veganistische ribben (Ojah)

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.

Ojah produceert plantaardige vleesvervangers en is bekend door Plenti, een vleesvervanger voor kip. Hiervoor is het ingrediënt HME ontwikkeld.

De veganistische ribben zijn 100 procent plantaardig, vrij van additieven, glutenvrij, arm aan koolhydraten en zitten vol met eiwitten. Er is wel een verschil met echte spare ribs, er zit namelijk geen been in. Ojah wil de ribben eerst aanbieden in de foodservice branche. Vervolgens is het plan om de productiecapaciteit te verbreden en daarna wordt HEPPI beschikbaar voor hun partners.   

Ojah is een business-to-business bedrijf,  opgericht in 2009. Het bedrijf produceert duurzame, plantaardige eiwitproducten. In 2012 wonnen ze de titel "Meest innovatieve MKB van Nederland" van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

 

 

Lees ook
Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Richard de Vries, Commerce & Sales bij Jellice Pioneer Europe Sinds augustus 2018 woedt de Afrikaanse Varkenspest (AVP) in China en omringende landen. Miljoenen varkens worden geruimd. Op dit moment gaat 75% van het Europese varkensvlees en bijproducten naar Azië. De grote exportmarkt, maatschappelijk ongerief en misstanden bij fokkers en...

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

De Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Delft en Wageningen UR gaan onderzoeken wat er moet gebeuren om consumenten te laten overstappen naar plantaardige alternatieven voor vlees- en melkproducten. Daarbij werken ze samen met onder andere Unilever en Danone Nutricia Research.

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant. Het vorig jaar opgerichte...