Ojah introduceert veganistische ribben

                                                            Foto: Veganistische ribben (Ojah)

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.

Ojah produceert plantaardige vleesvervangers en is bekend door Plenti, een vleesvervanger voor kip. Hiervoor is het ingrediënt HME ontwikkeld.

De veganistische ribben zijn 100 procent plantaardig, vrij van additieven, glutenvrij, arm aan koolhydraten en zitten vol met eiwitten. Er is wel een verschil met echte spare ribs, er zit namelijk geen been in. Ojah wil de ribben eerst aanbieden in de foodservice branche. Vervolgens is het plan om de productiecapaciteit te verbreden en daarna wordt HEPPI beschikbaar voor hun partners.   

Ojah is een business-to-business bedrijf,  opgericht in 2009. Het bedrijf produceert duurzame, plantaardige eiwitproducten. In 2012 wonnen ze de titel "Meest innovatieve MKB van Nederland" van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

 

 

Lees ook
De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees

De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar vindt voor de derde keer de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 9 tot en met 15 maart worden consumenten aangemoedigd om geen vlees te eten. De vorige editie liet bij de supermarkten een stijging zien van de verkoop van vleesvervangers, maar er werd ook meer vlees verkocht.  Ook dit jaar hebben zich weer veel commerciële partijen...

Groeiende vleesvervangersindustrie vervangt vleesproductie niet

Groeiende vleesvervangersindustrie vervangt vleesproductie niet

Ondanks de toenemende populariteit van vleesvervangers in Europa en de Verenigde Staten, neemt de vleesproductie niet af. Dat concludeert een onderzoek van de Rabobank naar de vooruitzichten van de verkoop van dierlijke eiwitten in 2020.

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...