Olam International meet ecologische en maatschappelijke impact

EVMI_Olam International_AtSource

Olam International introduceerde in april AtSource. Dit duurzaamheidssysteem geeft informatie over de ecologische en maatschappelijke impact van landbouwproducten onderweg van het veld naar de fabriek of winkel.

AtSource

Met AtSource kan Olam de ecologische voetafdruk van de 4,7 miljoen landbouwers in de toevoerketen van het bedrijf beter beoordelen en beïnvloeden. Deze groep landbouwers bestaat grotendeel uit kleinschalige telers van gewassen zoals cacao, koffie en cashewnoten in de opkomende landen. Duurzaamheid is een belangrijk begrip voor Olam. “Het ligt aan de basis van onze bedrijfsvoering,” aldus directeur marketing en sales, Roel van Poppel.

De klanten van Olam kunnen met AtSource niet alleen informatie krijgen over de ecologische en maatschappelijke invloed van de ingrediënten die ze gebruiken in hun eindproduct, maar ze kunnen daar ook actie op ondernemen. Voor de klanten van Olam wordt deze informatie steeds belangrijker. De consument wil namelijk precies weten welke ingrediënten in het producten zitten, waar deze vandaan komen en hoe deze zijn geproduceerd.

Wereldwijde omslag

Om de maatschappelijke en ecologische voetafdruk te kunnen meten, scoort Olam haar leveranciers op een tachtigtal indicatoren, die onder twaalf duurzaamheidstopic vallen. Denk aan watergebruik, CO2-voetafdruk, pesticidegebruik, arbeidsomstandigheden. Een groot deel van deze indicatoren is onderdeel van Olam's supplier Code. Momenteel biedt het bedrijf AtSource aan voor vier ketens: cacao en cashewnoten uit Ivoorkust, koffie uit Brazilië en Vietnam en uien en knoflook uit Amerika. Van Poppel: “In 2025 moeten alle ketens van Olam voldoen aan de AtSource voorwaarden.”

Olam International

Olam International is een agrobedrijf dat in de hele keten opereert. Het bedrijf levert voedsel en industriële grondstoffen aan meer dan 22.000 klanten over de hele wereld. Met een team van 72.000 medewerkers in 66 landen is het bedrijf handelt Olam onder andere in cacao, koffie, eetbare noten, specerijen en rijst.

Meer weten over AtSource van Olam International? Lees het artikel in EVMI, editie 4-2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint de EZK Enery Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare warmte noemen. Verstegen kan namelijk sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren.

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

In 2022 is het biologisch landbouwareaal gegroeid naar 79.853 hectare (exclusief grond in omschakeling), blijkt uit nieuwe jaarcijfers van Skal Biocontrole, de toezichthouder van de biologische sector. Daarmee komt het aandeel biologisch landbouwareaal op 4,4%. De sector groeit hiermee voor het zevende jaar op rij.

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Onderwerpen zoals eten zonder verspilling, groene innovaties en...