Agrimultinational Olam is op zoek naar innovatieve, wetenschappelijke onderzoeksprojecten die een directe impact hebben op voedselzekerheid. In 2021 geeft het bedrijf voor de vierde keer de Olam Prize for Innovation in Food Secutiry weg, met een beurs van $75.000 voor het winnende project.

In tegenstelling tot andere onderzoeksprijzen, moeten de deelnemers kunnen aantonen dat hun project op korte termijn de beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van voedsel kunnen verbeteren. De tweejaarlijkse prijs werd vorig jaar gewonnen door een project geleid door Tomaso Ceccarelli van Wageningen Environmental Research en Elias Eyasu Fantahun van Addis Ababa University. Hun project, Innovation Mapping for Food Secutiry, gaf de zelfvoorzienende landbouw in Ethiopië op een andere manier vorm. Met behulp van digitale evaluatie van landbouwgrond voorzagen zij kleine boeren van kennis over welk gewas waar het beste kon groeien, en op welke manier.

De winnaar van de prijs van 2021 wordt bepaald door een onafhankelijke jury van deskundigen en de prijs wordt uitgereikt samen met de Louis Malassis internationale wetenschappelijke prijzen voor landbouw en voedsel van de Agropolis Fondation en de SHIFT Prijs van de Biovision Foundation. Kandidaten kunnen zich tot maandag 11 januari 2021 aanmelden.

Altijd op de hoogte blijven?