Olam zoekt naar baanbrekend onderzoek rondom voedselzekerheid

boer-azie-rijst-unsplash

Agrimultinational Olam is op zoek naar innovatieve, wetenschappelijke onderzoeksprojecten die een directe impact hebben op voedselzekerheid. In 2021 geeft het bedrijf voor de vierde keer de Olam Prize for Innovation in Food Secutiry weg, met een beurs van $75.000 voor het winnende project.

In tegenstelling tot andere onderzoeksprijzen, moeten de deelnemers kunnen aantonen dat hun project op korte termijn de beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van voedsel kunnen verbeteren. De tweejaarlijkse prijs werd vorig jaar gewonnen door een project geleid door Tomaso Ceccarelli van Wageningen Environmental Research en Elias Eyasu Fantahun van Addis Ababa University. Hun project, Innovation Mapping for Food Secutiry, gaf de zelfvoorzienende landbouw in Ethiopië op een andere manier vorm. Met behulp van digitale evaluatie van landbouwgrond voorzagen zij kleine boeren van kennis over welk gewas waar het beste kon groeien, en op welke manier.

De winnaar van de prijs van 2021 wordt bepaald door een onafhankelijke jury van deskundigen en de prijs wordt uitgereikt samen met de Louis Malassis internationale wetenschappelijke prijzen voor landbouw en voedsel van de Agropolis Fondation en de SHIFT Prijs van de Biovision Foundation. Kandidaten kunnen zich tot maandag 11 januari 2021 aanmelden.

Lees ook
Olam wil 100% transparantie in de foodsector

Olam wil 100% transparantie in de foodsector

Olam International, wereldwijd agri-food bedrijf, introduceert AtSource: een systeem dat de ambitie heeft 100% transparantie te garanderen in de foodsector. Dit doet Olam door het verstrekken van in-depth data over al hun grondstoffen (onder meer cacao, koffie en cashew) en boeren (4.7 miljoen), gebaseerd op meer dan 80 indicatoren verdeeld over 12...

Wereldwijde risico's brengen voedselzekerheid in gevaar

Wereldwijde risico's brengen voedselzekerheid in gevaar

Hoewel ondernemers gewend zijn om te gaan met onzekerheid komen momenteel wereldwijd veel risico’s en onzekerheden bij elkaar. Dat kan een verlammende werking hebben op de economie en samenleving, waardoor voedselzekerheid, duurzaamheid en leefbaarheid in het geding komen. Dat zei persoonlijk hoogleraar Risk management in food supply chains prof.dr....

FAO denkt dat mensen cactussen moeten eten en koeien ook

FAO denkt dat mensen cactussen moeten eten en koeien ook

Waar denk je aan bij woestijnplanten? Juist, cactussen. Met het oog op de verwoestijning en opwarming van de aarde zijn cactussen dan ook het voedsel van de toekomst, zegt de FAO. Door Cécile Janssen - Foodlog De wereldvoedselorganisatie FAO pleit voor de cactus, om precies te zijn voor de vijgcactus, de prikkelige bladcactus die onder meer op het wapen...