Omron opent 'Innovation Labs' om klanten proof of concept te bieden

22 oktober 2018

Het Japanse technologiebedrijf Omron opent acht zogenaamde Innovation Labs in Europa. In deze showroom-vestigingen wil Omron potentiële klanten een ‘proof of concept’ kunnen bieden, waarbij zij in de praktijk kunnen zien hoe hun individuele productielijnen verder kunnen worden geautomatiseerd.

Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieën waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Het doel is een 'proof of concept' te creëren voor de klant, iets dat daadwerkelijk kan worden toegepast in de productie. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie.

Innovation Lab

De eerste vijf Innovation Labs gaan in oktober 2018 van start en twee andere openen kort daarna hun deuren. Ze zijn te vinden in Stuttgart in Duitsland, Milaan in Italië, Madrid in Spanje, Milton Keynes in het VK, Tychy in Polen, Istanbul in Turkije en Argonay in Frankrijk. Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center, Malmö, Zweden, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.

Altijd op de hoogte blijven?