Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

dsm

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.

DSM had in het eerste kwartaal nog last van verstoringen in de toeleveringsketens en coronalockdowns in China. Het tweede kwartaal verbeterde de levering van producten en steeg het verkoopvolume. De nettowinst van het bedrijf in de eerste helft van 2022 bedroeg 458 miljoen euro.

Volgens CEO van DSM Dimitri de Vreeze wordt het bedrijf ook getroffen door de energiecrisis. Daarom heeft het bedrijf de prijzen met 8 procent verhoogd. Hiermee heeft DSM een deel van de inflatie kunnen compenseren, zegt De Vreeze, maar het gaat nog wat tijd kosten voordat dat dat volledig gelukt is.

Ook kondigt DSM een plan aan om sneller CO2-neutraal te worden. DSM wil in 2030 alle stroom uit duurzame bronnen halen, in plaats van 75 procent, zoals het bedrijf in 2019 als doel stelde. Dit voornemen leidt tot strengere uitstootdoelen, waaraan nog gewerkt wordt. Eerder maakte DSM bekend te gaan fuseren met de Zwitserse bedrijf Firmenich. DSM wil deze fusie in de eerste helft van volgend jaar afronden.

Bron: BNR

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Meer over
Lees ook
Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

De omzet en winst van FrieslandCampina zijn in het eerste halfjaar van 2022 verbetert, meldt het bedrijf in een halfjaarbericht. De netto-omzet steeg met 19,4 procent naar 6,6 miljard euro. In de eerste helft van 2021 was dat 5,5 miljard euro.

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.