Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

dsm

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.

DSM had in het eerste kwartaal nog last van verstoringen in de toeleveringsketens en coronalockdowns in China. Het tweede kwartaal verbeterde de levering van producten en steeg het verkoopvolume. De nettowinst van het bedrijf in de eerste helft van 2022 bedroeg 458 miljoen euro.

Volgens CEO van DSM Dimitri de Vreeze wordt het bedrijf ook getroffen door de energiecrisis. Daarom heeft het bedrijf de prijzen met 8 procent verhoogd. Hiermee heeft DSM een deel van de inflatie kunnen compenseren, zegt De Vreeze, maar het gaat nog wat tijd kosten voordat dat dat volledig gelukt is.

Ook kondigt DSM een plan aan om sneller CO2-neutraal te worden. DSM wil in 2030 alle stroom uit duurzame bronnen halen, in plaats van 75 procent, zoals het bedrijf in 2019 als doel stelde. Dit voornemen leidt tot strengere uitstootdoelen, waaraan nog gewerkt wordt. Eerder maakte DSM bekend te gaan fuseren met de Zwitserse bedrijf Firmenich. DSM wil deze fusie in de eerste helft van volgend jaar afronden.

Bron: BNR

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Meer over
Lees ook
Onderzoeksfaciliteit Bioprocess Pilot Facility failliet

Onderzoeksfaciliteit Bioprocess Pilot Facility failliet

Het biotechbedrijf BPF (Bioprocess Pilot Facility), een onderzoeksfaciliteit van TU Delft en DSM en CSM voor innovatie en verduurzaming is failliet. Dat blijkt uit een melding in het Centraal Insolventieregister, bevestigd door de woordvoerder van het bedrijf.

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

De stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen in combinatie met de dalende koopkracht zetten de winstmarges in food onder druk. Dit gaat ten koste van verduurzaming en innovatie in foodsector. Dat blijkt uit de sectorprognose Food 2022-2023 van ABN AMRO.

Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren