Omzet Just Eat Takeaway.com groeit tot 1 miljard

Beeld: 

De omzet van Just Eat Takeaway groeide met 44% in vergelijking met vorig jaar. Tegelijkertijd verzesvoudigde het verlies, met name door overnames. In Nederland groeide het aantal bestellingen met 24%.

Transacties

In 2019 had de bezorgdienst 715 miljoen euro omzet, dit jaar groeide dat tot 1 miljard. Dit kwam door het aantal bestellingen, dat met 32% groeide tot 127 miljoen. In Nederland verwerkte de dienst 23 miljoen transacties in het eerste half jaar. Dit is een groei van 24% in vergelijking met vorig jaar. De waarde van die transacties steeg echter met 36%, omdat de gemiddelde bestelling ook groter werd. Tegelijkertijd draaide het bedrijf een groot verlies, met name door twee grote overnames. Begin dit jaar kocht Takeaway.com het Britse Just Eat en een in juni kocht het bedrijf het Amerikaanse Grubhub.  Het totale verlies was dit jaar 158 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 27 miljoen euro. CEO Jitse Groen stelt dat het bedrijf bezig is aan een “agressief investeringprogramma” en dat het bedrijf er vertrouwen in heeft dat de groei de rest van dit jaar doorzet.

Bron: Just Eat Takeaway.com

Thema's
Lees ook
Lotus Bakeries groeit ondanks corona met 8,4%

Lotus Bakeries groeit ondanks corona met 8,4%

De omzet van Lotus Bakeries groeide het eerste half jaar van 2020 met 8,4% ten opzichte van 2019. Met name de Biscoff-lijn droeg de groei. Alle buiten-de-deur producten, zoals Snelle Jelles, verkochten slecht door corona-lockdowns.

Omzet en verlies Beyond Meat stijgen door corona

Omzet en verlies Beyond Meat stijgen door corona

Beyond Meat verkocht drie maal zo veel van zijn producten tijden de lockdown. Om dit mogelijk te maken, investeerde het bedrijf. Dit leidde tot een netto verlies.

Resultaten DSM dalen licht door corona

Resultaten DSM dalen licht door corona

De totale winst van DSM daalde met vier procent ten opzichte van vorig jaar. De tak Nutrition groeide sterk, met 9%. Het bedrijf stelt dat de coronapandemie voor 1-2% verantwoordelijk is voor deze groei. De tak Materials heeft het zwaar, met een krimp van 21%.