Omzet Starbucks flink gestegen

Starbucks Skinny Latte

Na een flinke dip vanwege de coronacrisis, zijn de verkoopcijfers van Starbucks in de VS weer volledig hersteld, zo meldt het koffieconcern. Ook in China draaien de zaken weer goed.

In het eerste kwartaal van 2021 lagen de verkopen in de VS 9 % hoger dan het jaar ervoor. Hierbij de aantekening dat Starbucks uitsluitend vestigingen meetelt die minimaal één jaar open zijn. De verkopen in China verdubbelden bijna; in dat land begon de pandemie, waardoor de effecten hiervan in het eerste kwartaal van 2020 ook veel groter waren. De totale omzet nam toe met 11 %, tot 6,7 miljard dollar (5,55 miljard euro).

Opvallend is dat het aantal transacties aan de kassa juist afnam – 4 % wereldwijd en 10 % in de VS. De toename in omzet komt dan ook vooral doordat de mensen die bij Starbucks kochten, meer uitgaven.

Thema's
Lees ook
Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...

Blockchain voor transparante koffieketen

Blockchain voor transparante koffieketen

Het nieuw opgerichte FarmersDirect Coffee wil de koffieproductieketen van begin tot eind transparant maken met behulp van open source blockchain-technologie. Hierdoor moeten koffieboeren een betere onderhandelingspositie krijgen.

Animatie over de gezondheidseffecten van koffie

Animatie over de gezondheidseffecten van koffie

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid heeft een animatie gemaakt om een aantal belangrijke gezondheidseffecten van het drinken van koffie op een rijtje te zetten.