Onderzoek naar illegale vishandel in Breskens

vismarkt_pixabay

Foto: Pixabay

Het Openbaar Ministerie, de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verdenken een visgroothandel in Beskens van het illegaal verhandelen van ongeoorloofd gevangen vis. Dat maakt NVWA bekend met een persbericht.

De naam van het bedrijf is niet bekend gemaakt. Wel laat NVWA weten dat dinsdag 5 juli in Breskens een 35-jarige man uit dezelfde plaats is aangehouden omdat hij vermoedelijk illegaal vis verhandelde. Ook is het bedrijfspand en woning doorzicht en zijn er gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

“Illegale handel in vis kan een risico voor de voedselveiligheid opleveren”, meldt NVWA op de website. “Wanneer er iets mis blijkt te zijn met een levensmiddel, moet te achterhalen zijn waar het product vandaan is gekomen en aan wie het is geleverd. Deze zogeheten tracering is niet mogelijk als bijvoorbeeld vis buiten de vangstregistratie wordt gehouden. Ook worden de doelstellingen vanuit de visserijwetgeving rond instandhouding en herstel van visstand ondermijnd.”

Bron: NVWA

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De kosten die NVWA in rekening brengt voor activiteiten zoals keuringen, herinspecties en systeemtoezicht stijgen voor 2023. Op de website van NVWA staat een overzicht van alle tarieven.

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

Veel online aanbieders controleren onvoldoende op leeftijd bij de verkoop van alcohol, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). “Van 166 inspecties bij online aanbieders bleken er 16 geen leeftijdsverificatiesysteem te hebben en bij nog eens 106 aanbieders bevatte dit systeem tekortkomingen.”

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

Na onderzoek stelt NVWA strenge voorwaarden aan de verkoop van WIldernisvlees. Het vlees afkomstig van runderen die grazen in de uiterwaarden bevat regelmatig te veel dioxine. “Vlees dat voor consumptie wordt aangeboden moet aan de wetgeving voldoen en dus veilig zijn. Dat geldt ook voor zogenoemd wildernisvlees”, aldus NVWA.