Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley

Tractor - Loren King Unsplash

Regio Foodvalley doet met de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.

De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel huisvesten een aantal grote (agro)foodbedrijven en toeleveranciers. Nu onderzoeken de partijen hoe dit foodcluster er uitziet en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn. Het onderzoek moet in kaart brengen hoe de samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten kan worden versterkt. Ook zijn de gemeenten benieuwd welke rol een Food Production Cluster kan spelen bij regionale en landelijke opgaven zoals voedselverspilling, innovatie en duurzaamheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Seinpost en is over vier maanden afgerond.

Bron: Regio Foodvalley

Lees ook
Helft van de Nederlanders gebruikt wel eens voedingssupplementen

Helft van de Nederlanders gebruikt wel eens voedingssupplementen

56% procent van de Nederlanders heeft in het afgelopen jaar een of meerdere voedingssupplementen gebruikt. Dat blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 5.000 Nederlanders.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.