Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley
Regio Foodvalley doet met de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.
De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel huisvesten een aantal grote (agro)foodbedrijven en toeleveranciers. Nu onderzoeken de partijen hoe dit foodcluster er uitziet en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn. Het onderzoek moet in kaart brengen hoe de samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten kan worden versterkt. Ook zijn de gemeenten benieuwd welke rol een Food Production Cluster kan spelen bij regionale en landelijke opgaven zoals voedselverspilling, innovatie en duurzaamheid.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Seinpost en is over vier maanden afgerond.
Bron: Regio Foodvalley
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Food Technology: Hoe de softwarerevolutie de agrifoodsector verandert
Het belang van software is niet te onderschatten - het kan je bedrijf maken of breken. Maar is de software-industrie wel zo volwassen als we denken? Maatwerk of standaardpakketten met randapplicaties lijken misschien de voor de hand liggende oplossing, maar veroorzaken in werkelijkheid veel problemen. Ontdek in deze presentatie op Food Technology hoe...
MVO Nederland lanceert ‘Natuurlijk Eten & Drinken’ om biodiversiteit te stimuleren
Het duurzame-bedrijvennetwerk MVO Nederland lanceert het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken. Hierin gaan 16 grote inkopers van eten en drinken aan de slag om gezond en lekker eten te serveren met positieve impact op de biodiversiteit. Onder meer Roompot Vakantieparken, het Radboudumc en de TU Delft zijn aangesloten bij het collectief, dat als doel...
The Protein Community maakt live vleesvervangers op Smaakpark Ede
Op 15 februari konden partners van The Protein Community (TPC) tijdens een versnellingsessie bij Smaakpark Ede live meedoen aan een High Moisture Extrusion demonstratie. Ze gingen aan de slag om vleesvervangers te maken met zelf meegebrachte ingrediënten. Het leverde meer dan tien verrassende proefproducten op, onder meer op basis van algen-, gist-...