Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley

Tractor - Loren King Unsplash

Regio Foodvalley doet met de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.

De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel huisvesten een aantal grote (agro)foodbedrijven en toeleveranciers. Nu onderzoeken de partijen hoe dit foodcluster er uitziet en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn. Het onderzoek moet in kaart brengen hoe de samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten kan worden versterkt. Ook zijn de gemeenten benieuwd welke rol een Food Production Cluster kan spelen bij regionale en landelijke opgaven zoals voedselverspilling, innovatie en duurzaamheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Seinpost en is over vier maanden afgerond.

Bron: Regio Foodvalley

Lees ook
WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Het onderzoek laat zien dat het loont om te investeren in duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking en biedt aanknopingspunten voor de praktijk.

Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen in Gelderland en Utrecht tot maximaal 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten die bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem. Tot 15 juni 2022 kunnen aanvragen voor subsidie ingediend worden.

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.