Duurzaamheid
Oesterzwammen

Albert Heijn verkoopt sinds 14 mei twee weken lang verse oesterzwammen die zijn gekweekt op koffiedrab. De oesterzwammen worden verkocht in AH Gelderlandplein XL. Albert Heijn kweekt de zwammen in samenwerking met paddenstoelenleverancier GRO | Green Recycled Organics. Samen willen de bedrijven een stap maken in het verduurzamen van de voedselketen en experimenteren hoe de klant hierop reageert.

Oesterzwammen

Met de nieuwe oesterzwammen laat Albert Heijn de klant kennis laten maken met een nieuwe, circulaire kweekmethode die het voedselsysteem duurzamer maakt. Het circulaire principe werkt als volgt: Het koffiedik van een Albert Heijn winkel gaat naar GRO, die daar oesterzwammen op kweekt, Gro verkoopt deze zwammen vervolgens aan Albert Heijn.

Als dit experiment slaagt, gaan de bedrijven kijken of dit project kan verder worden uitgebreid. Meer winkels zouden koffiedrab kunnen leveren aan GRO. De op koffie geteelde oesterzwammen kunnen dan op meer plaatsen verkrijgbaar zijn.

Innovatie bij Albert Heijn

Albert Heijn stimuleert initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan het voedselsysteem. De supermarktketen wil namelijk een bijdrage leveren aan een duurzame economie en groen ondernemen, het hergebruiken van materialen, grondstoffen en afvalstoffen. Daarom krijgt een aantal winkels de komende weken een flexibel schap voor het experimenteren of activeren van nieuwe productconcepten met mogelijkheden om te laten proeven en te verkopen.

Oesterzwammen staan bekend als smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van de ‘zwam’ maakt ze ook een geschikt alternatief voor vlees. Ze zijn bovendien gezond, calorie- en vetarm én rijk aan mineralen, vitaminen en vezels.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *