Hooghoudt gaat lokale kruiden gebruiken

30 juni 2016

Hooghoudt gaat samenwerken met Borg Ewsum. Verschillende kruiden in de jenevers van Hooghoudt, worden vanaf dit voorjaar verbouwd op het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap.

Op Borg Ewsum wordt al eeuwenlang gezaaid, verspeend en opgepot. "Het Groningse karakter van Hooghoudt is dan ook een mooie regionale verbinding met de kruidentuin. Hooghoudt zal haar producten verrijken met de eigen verbouwing van lokale producten en legt daarbij de nadruk op het ambachtelijke proces en de rol van 100 procent natuurlijke producten", stelt Hooghoudt.

Het bedrijf ziet de lokale kruiden als een toevoeging waarmee de komende tijd voor de jenever geëxperimenteerd gaat worden. Kruidenleverancier Jacob Hooy blijft Hooghoudt gewoon beleveren.

Hooghoudt produceert vooral jenever, maar ook likeuren en siropen.

Foto: Christel van der Ziel.

Lees ook:

Hooghoudt zoekt investeerders voor verjonging (17 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven?