Onderzoek & ontwikkeling

Petitie voor accijns op vlees overhandigd

varkens in nood rapport

Stichting Varkens in Noodheeft staatssecretaris van Dam donderdagochtend in Den Haag een petitie overhandigd voor betere omstandigheden in de varkenshouderij en een accijns op vlees.

Stichting Varkens in Nood verzamelde meer dan 67.000 handtekeningen. Varkens in Nood noemt de petitie een oproep aan staatssecretaris van Dam om de zieke varkenssector te saneren en te investeren in nieuwe, veelbelovende vervangers van vlees, zuivel en eieren. “Deze transitie moet financieel mogelijk gemaakt worden door een accijns op vlees.”

‘120 misstanden’

De petitie volgde op een rapport van Varkens in Nood waarin staat dat varkens in de Nederlandse varkenshouderij lijden onder ‘120 misstanden’. “Doorligwonden, maagzweren, overvolle stallen, speendiarree, ongeschikt afleidingsmateriaal, uitputting en stress door continu zwanger zijn: het zijn slechts enkele voorbeelden van wat varkens in de vee-industrie moeten verdragen.”

Directeur Hans Baaij van Varkens in Nood noemt het grote aantal handtekeningen een duidelijk signaal dat mensen de misstanden in de varkenshouderij onacceptabel vinden. “De overheid moet zich inspannen snel een einde te maken aan al het onrecht.”

Lees ook:

Hogere vleeskwaliteit door minder stress (online vakblad) Premium

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *