Praline met appelmoesvulling

24 september 2014

Een praline met een vulling van luchtig opgeklopte appelmoes. Dat presenteerde IMCD vorige week op de stand op de beurs Intrafood. Bovendien waren koekjes met minder suiker te zien.

“De vulling van de praline is niet op basis van suiker of vet, maar op basis van appelmoes”, legt productmanager Liesbeth Crijns uit. Om het fruit te kunnen opkloppen is alphadextrine van Wacker toegevoegd. Als stabilisator is pectine gebruikt, dat ook al van nature in appels zit. De flavour is een natuurlijk aroma afkomstig van Givaudan.

IMCD werkt veel samen met partners. Voor de ontwikkeling van koekjes met 30 procent minder suiker is gebruikgemaakt van de prebiotische vezels inuline en oligofructose van Beneo’s Orafti. De ingrediënten zijn afkomstig van de cichoreiwortel. Ze maken niet alleen de reductie van suiker mogelijk, maar leveren ook een bijdrage aan de inname van de dagelijkse behoefte aan voedingsvezels.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

 

Altijd op de hoogte blijven?