Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

3 augustus 2018

Christian Weij en Petra Busser hebben de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen gekocht. Hier wil het stel Het SmaakPark gaan bouwen. Alles wat met verantwoorde voeding te maken heeft willen ze hier samen laten komen. Het moet een soort permanent foodfestival worden voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten.

SmaakPark Ede

In de oude schermhal moet een kookstudio, foodhal en woonhuis komen. Op de achterliggende grond komt het park. Hier willen Weij en Busser groenten en kruiden gaan verbouwen en gaan experimenteren met nieuwe vormen van voedselproductie. Bezoekers kunnen overnachten in één van de twee B&B kamers die midden in het park komen te staan. De gemeenteraad van Ede stelde 31 mei 2018 het bestemmingsplan hiervoor vast.

Op hun website zeggen Weij en Busser: "Wij zijn heel blij dat deze mijlpaal is bereikt, we kunnen nu volle kracht vóóruit met de ontwikkeling van het SmaakPark, de crowdfunding om dit allemaal mogelijk te maken en het smeden van concretere plannen om dit allemaal te realiseren."

Bezoekers kunnen nu al terecht in het SmaakPark. Een deel van het pand is reeds omgebouwd tot kookschool en er is een ruimte om te dineren. Voor het SmaakPark werken Weij en Busser samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers uit de Regio Food Valley. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan op SmaakPark Ede een plek krijgen om producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.

De Veluwse Poort

Het SmaakPark wordt gebouwd op de voormalige Kazerneterreinen in Ede. Hier ontwikkelt de gemeente de nieuwe wijk de Veluwse Poort. Naast het SmaakPark komen er woningen op het terrein. Ook het World Food Center wordt op dit terrein gevestigd.

Lees ook:

Foto: Mauritskazerne Ede, ArjanH, Wikimedia

         

Altijd op de hoogte blijven?