Onderzoeksfaciliteit Bioprocess Pilot Facility failliet

dsm

Het biotechbedrijf BPF (Bioprocess Pilot Facility), een onderzoeksfaciliteit van TU Delft en DSM en CSM voor innovatie en verduurzaming is failliet. Dat blijkt uit een melding in het Centraal Insolventieregister, bevestigd door de woordvoerder van het bedrijf.

Bioprocess Pilot Facility speelt een rol bij de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor duurzamere productie. De onderzoeksfaciliteit is 5000 vierkante meter en gevestigd op het terrein van grootaandeelhouder DSM in Delft. Ook de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Delft en Den Haag staken geld in de onderzoeksfaciliteit.

DSM is grootaandeelhouder van het bedrijf, met een belang van bijna 50 procent. Het bedrijf benadrukte in het laatste verslag dat er geen zorgen waren over de continuïteit. Het faillissement komt daarom als een verrassing.

Bron: RTL Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.

Hogere omzet voor DSM in eerste kwartaal

Hogere omzet voor DSM in eerste kwartaal

Royal DSM boekte een omzet van 2,59 miljard euro in het eerste kwartaal van 2022. Daarmee groeide de omzet maar liefst 18% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2021. De stijging komt door een combinatie van een gestegen verkoopvolume, de hogere verkoopprijzen en de gunstige wisselkoerseffecten.