Online dialoogplatform Nederland Voedselland start

Staatssecretaris Van Dam van EZ lanceert op 13 oktober online dialoogplatform Nederland Voedselland. Dat gebeurt op de jaarbijeenkomst van de FNLI.

Het initiatief is een concreet resultaat van de wens van de levensmiddelenindustrie om met diverse partijen, waaronder maatschappelijke organisaties en overheden, de voedseldialoog aan te gaan, om zo problemen aan te pakken en meer begrip te krijgen voor elkaar.

'Open gesprek'

Dit naar aanleiding van het FNLI-rapport ‘Spreek Smakelijk’ dat in april concludeerde dat de sector nog beter met de consument en burger in gesprek moet treden. In een ‘open  gesprek over voedsel’ zijn partijen de afgelopen maanden daarvoor al om de tafel gegaan.

'Eerlijker, transparanter, natuurlijker'

Van Dam gaf eerder ook al aan dat het voedselsysteem ‘eerlijker voor de boer, transparanter voor de consument, en natuurlijker voor de overbelaste aarde’ moet. Dit om ook op de lange termijn nationaal én internationaal voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen.

Tijdens de jaarbijeenkomst zal Rob Wijnberg van De Correspondent spreken over de ‘online keukentafel’.

De FNLI Jaarbijeenkomst vindt dit jaar plaats op 13 oktober in De Fabrique in Utrecht.

Lees ook:

Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...