Online winkel kleine producenten gelanceerd: ZTRDG

19 april 2016

ZTRDG lanceert een online marktplein voor producten van kleine producenten. Te bestellen zijn zo'n 450 dagverse producten van 70 producenten als boeren, tuinders, kwekers, bakkers, vissers, imkers, kaasmakers en slagers.

Na een volgens ZTRDG succesvolle start in Amsterdam en Amstelveen, wordt vanaf 18 april in heel Nederland bezorgd. De bezorging is niet gekoppeld aan een abonnement zoals bij maaltijdboxen. Consumenten kunnen zelf een boodschappentas producten samenstellen. "Vis, zojuist uitgeselecteerd op de visafslag door Henry van Diermen, de sappige Kromhoekster kip van pluimveehouder Co Bakx of één van de vers gemaakte siropen van Pinky Rose. Maar ook voor brood, kaas, vis, fruit en andere boodschappen kun je bij ZTRDG terecht."

Bij de producten worden wisselende recepten meebezorgd. "Fraai gefotografeerd wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je een gerecht maakt. Ook de producenten komen volop aan het woord", aldus ZTRDG.

Zelf samenstellen

De organisatie noemt het onderscheidend dat de gebruiker zelf zijn boodschappentas samenstelt. "Dit lijkt in supermarkt-begrippen de normaalste zaak van de wereld, maar is met producten die direct van het land komen een enorm logistieke uitdaging. De tassen worden dan ook dagelijks met de hand ingepakt en vervoerd door een select gezelschap van lokale logistieke partners."

ZTRDG

ZTRDG is zeven jaar geleden gestart als online magazine over eten en koken met het seizoen. Oprichters zijn culinair fotograaf Willem Groeneveld en foodstylist Jankees Roggeveen. Ze werken samen met Robert Kuiper van het designbureau Brandnew en René Bink, bedenker van de succesvolle merken voor lokale producenten, GIJS en StreekSelecties.

Lees ook:

Fruit populairst bij online supermarktklant (26 maart 2016)

Altijd op de hoogte blijven?