Ontwikkelingen en innovaties op AgriFoodTech 2017

AgriFoodTech2017

 

Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2017 vormt een podium om deze innovaties te tonen. Het evenement brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. De tweede editie van AgriFoodTech vindt op 13 en 14 december 2017 plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

AgriFoodTech 2017

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en tot nieuwe business te komen. Er zijn daarnaast diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 150 specialistische bedrijven en kennisinstellingen.

Het exposantenprofiel is zeer breed met onder andere 3D-printen, slimme materialen, robotica, sensortechnologie, machine- & apparatenbouw, vision, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw en verpakkingstechnologie.

Drie topsectoren bij elkaar

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en High Tech Systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen uitdagende innovatiekansen. Deze bieden Nederland kansen op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel.

Nederland is een voorloper op het gebied van hightech en heeft ook op het gebied van Agri & Food en Tuinbouw een wereldnaam. Met cross-overs tussen hightech industrie en de glastuinbouw kan Nederland koploper blijven in het gebruik van hightech bij de productie van voedsel.

 
Lees ook
Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Het marktaandeel van biologisch in Nederland is weliswaar klein (3,2%), maar het groeide jarenlang met en hoog percentage. In 2018 was nog sprake van een groei van 8,2%. Net nu de Europese Commissie heeft laten weten dat 25% van de Europese landbouw krachtens de Green Deal biologisch moet zijn in 2030, lijkt de groei eruit.

Aanbod groente en fruit in Nederland dreigt te verschralen

Aanbod groente en fruit in Nederland dreigt te verschralen

Het aanbod van groente en fruit in Nederland kan verschralen door de maatregelen tegen het coronavirus. Het sluiten van horeca, scholen en bedrijfskantines is een grote klap voor veel Nederlandse telers en leveranciers. Ook het sluiten van de grenzen heeft grote gevolgen voor de continuïteit van deze bedrijven. Niet alleen wordt export ingewikkelder,...