Ook Heineken vermeldt voedingswaarden

Heineken gaat op de etiketten van de meer dan 200 biermerken en -varianten die de bierbrouwer in de EU verkoopt, standaard extra informatie geven over de ingrediënten en voedingswaarden per 100 ml. Diageo kondigde dat voor haar eigen producten al eerder aan.

Daarmee wordt voldaan aan de aanbevelingen van The Brewers of Europe. Deze Europese brancheorganisatie wil de extra informatievoorziening al dan niet verplicht gaan invoeren voor alle alcoholische dranken. Dat meldt beurs.nl

Ook andere brouwers

Ook andere grote bierbrouwers als AB InBev, SABMiller en Carlsberg gaan voldoen aan de zelf opgestelde aanbevelingen.

Heineken gaat op het etiket van de flesjes voor meer gedetailleerde informatie verwijzen naar de eigen website. Het gaat dan onder meer over de hoeveelheid vetten, suiker, eiwit en zout die de bieren bevatten.

In lijn brengen

"We willen hiermee onze informatie in lijn brengen met de gereguleerde informatie op de verpakkingen van andere voedings- en drankproducten in de Europese Unie”, zegt Heineken in een toelichting.

De bierbrouwer verwacht de invoering in Europa voor eind 2016 te voltooien. De bedoeling is om het ook in de rest van de wereld in te voeren.

Lees ook:

Diageo geeft voedingswaarde drank (27 maart 2015)

Lees ook
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.