Ook Jumbo stapt over op kip met Beter Leven-keurmerk

1 april 2021 Redactie Vlees
Foto: Jumbo

Na Albert Heijn en Lidl stapt ook supermarktketen Jumbo over op kip met Beter Leven-keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen minimaal één ster Beter Leven. "De overgang naar het Beter Leven-keurmerk voor ons volledige aanbod kip is voor ons een logische volgende stap", zegt Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo.

Jumbo stapte in 2014 al over op de Nieuwe Standaard Kip. De leefomstandigheden van deze kip zijn beter dan de plofkip. De Nieuwe Standaard Kip is een langzaamgroeiend ras, dat langer leeft, minder zwaar wordt en over meer leefruimte beschikt. Daarnaast krijgt deze kip natuurlijk daglicht, wat voor een natuurlijker dag- en nachtritme zorgt en heeft de beschikking over afleidingsmateriaal.

Met de overstap naar de Beter Leven Kip zet Jumbo een nieuwe stapt op het gebied van dierenwelzijn. "Afgelopen jaren hebben we al veel bereikt met het vergroten van het welzijn voor onze kippen", zegt Pluimveehouder Ruurd Abma. "De extra stap die we nu zetten, zorgt onder meer voor nog meer leefruimte en toegang naar buiten. Samen met Jumbo bereiden we dit nu voor. Het is écht een mooi vooruitzicht dat we de leefomstandigheden van deze dieren verder kunnen verbeteren."

Zowel de Dierenbescherming als Wakker Dier laten weten erg blij te zijn met deze nieuwe stap van Jumbo. "Jumbo was al eerder overgestapt op een langzamer groeiend ras en deze dieren kregen al de meeste ruimte ten opzichte van andere huismerkkippen van supermarkten", zegt Co’tje Admiraal, directeur van de Dierenbescherming. "Met de keuze voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming krijgen de dieren nu ook een overdekte uitloop; dat is heel goed nieuws!."

 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?