Ook Pepsico waarschuwt voor Cheetos met melk

De waarschuwing voor Cheetos zoutjes met niet gedeclareerde melk breidt uit. Na retailer Poeisz waarschuwt nu ook producent Pepsico mensen met een melkallergie om de Smith Cheetos Spinners paprika terug te brengen.

Daar komt het Anafylaxis Netwerk mee naar buiten. De zakjes Smith Cheetos Spinners Paprika kunnen namelijk gevuld zijn met chips met kaassmaak en die bevatten melkeiwit en lactose die niet op het etiket vermeld worden.

Eerder was er al een alert van Poiesz voor de Cheetos Spinners Paprika van het eigen merk. Nu gaat het dus ook om Smith Cheetos Spinners Paprika.

Consumenten met een melkeiwitallergie of lactose-intolerantie wordt dringend verzocht dit product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat in beide gevallen om zakjes van 110 gram, met productietijd tussen 15.00h en 15.16h en een houdbaarheidsdatum tot en met 31-01-2015.

Lees ook:

Recall chips Poiesz vanwege melk (18 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Contaminanten belangrijke bedreiging voedselveiligheid visketen

Contaminanten belangrijke bedreiging voedselveiligheid visketen

Contaminanten vormen een belangrijke bedreiging voor de voedselveiligheid in de visketen. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na een integrale keten- en risicoanalyse. In een brief stelt minister Piet Adema van LNV de Tweede Kamer op de hoogte.

Symposium: Leugens op mijn bord, mondiaal voedselprobleem of een onveilige economische flirt?

Symposium: Leugens op mijn bord, mondiaal voedselprobleem of een onveilige economische flirt?

Onze voedselketen is kwetsbaar. Oorlogen, speculatie met de grondstoffen en de energiecrisis zorgen ervoor dat onze voedselketen flink is opgeschud. De creativiteit van producenten en handelaren stijgt nu soms tot grote hoogte. Ingrediëntsubstitutie vindt op grote schaal plaats, er wordt nog méér water verkocht en sommige verpakkingen zijn doodleuk...

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Er zitten te veel pesticiden in fruit dat populair is bij kinderen, zoals mandarijnen en sinaasappelen. Dat concludeert Foodwatch na een analyse van de residu-cijfers van groente en fruit van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).