Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

vion-me-at

De verkoop van vleesvervangers groeit razendsnel, en steeds meer vleesproducenten proberen een graantje mee te pikken van deze nieuwe markt. Ook vleesgigant Vion komt nu met een plantaardig merk: ME-AT.

De flexitariër: het is een nieuwe diersoort in consumentenland waar de grote vleesbedrijven wel een hapje van lusten. Zeker nu is gebleken dat die nieuwe markt voor vleesvervangers de traditionele vleesverkoop nauwelijks in de weg staat. Als een van de grote vleesbedrijven kon Vion niet achterblijven. Het nieuwe bedrijfsonderdeel (of ‘start-up’ zoals Vion het graag noemt) richt zich op het maken van vleesvervangers zoals wij die graag eten: veganistisch en qua smaak en mondgevoel zo vleesachtig als maar kan. In 2020 zullen de producten van ME-AT beschikbaar worden voor de consument.

Lees ook
Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun heeft een proeffabriek in gebruik genomen voor de productie van eiwit. Met een methode die is ontwikkeld door TNO wordt in deze ‘Green Protein Demo Plant’ het eiwit uit bietenbladeren gehaald. De nieuwe proeffabriek, die is ingericht in het Cosun Innovation Center bij Dinteloord, is op donderdag 10 oktober officieel in gebruik genomen....

Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.

Branden voor soja

Branden voor soja

De markt voor vleesvervangers en andere plantaardige producten groeit enorm. Een groeiende groep mensen wil blijkbaar best wat minder vlees eten als dat hun het gevoel geeft dat ze wat voor de planeet doen. Maar de toenemende aandacht voor vegan zorgt ook voor wat terugslag van stugge vleeseters die zich helemaal niet schuldig willen voelen over hun...