Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

vion-me-at

De verkoop van vleesvervangers groeit razendsnel, en steeds meer vleesproducenten proberen een graantje mee te pikken van deze nieuwe markt. Ook vleesgigant Vion komt nu met een plantaardig merk: ME-AT.

De flexitariër: het is een nieuwe diersoort in consumentenland waar de grote vleesbedrijven wel een hapje van lusten. Zeker nu is gebleken dat die nieuwe markt voor vleesvervangers de traditionele vleesverkoop nauwelijks in de weg staat. Als een van de grote vleesbedrijven kon Vion niet achterblijven. Het nieuwe bedrijfsonderdeel (of ‘start-up’ zoals Vion het graag noemt) richt zich op het maken van vleesvervangers zoals wij die graag eten: veganistisch en qua smaak en mondgevoel zo vleesachtig als maar kan. In 2020 zullen de producten van ME-AT beschikbaar worden voor de consument.

Lees ook
Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.

Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Leon Cuypers is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van de Business Unit Pork. Hij vervult deze functie sinds 1 september. Hij werkte daarvoor als Director Business Development bij Vion.

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.