Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

vion-me-at

De verkoop van vleesvervangers groeit razendsnel, en steeds meer vleesproducenten proberen een graantje mee te pikken van deze nieuwe markt. Ook vleesgigant Vion komt nu met een plantaardig merk: ME-AT.

De flexitariër: het is een nieuwe diersoort in consumentenland waar de grote vleesbedrijven wel een hapje van lusten. Zeker nu is gebleken dat die nieuwe markt voor vleesvervangers de traditionele vleesverkoop nauwelijks in de weg staat. Als een van de grote vleesbedrijven kon Vion niet achterblijven. Het nieuwe bedrijfsonderdeel (of ‘start-up’ zoals Vion het graag noemt) richt zich op het maken van vleesvervangers zoals wij die graag eten: veganistisch en qua smaak en mondgevoel zo vleesachtig als maar kan. In 2020 zullen de producten van ME-AT beschikbaar worden voor de consument.

Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion Food Group wil rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. Dat maakt het internationale voedingsbedrijf bekend na een periode van intensieve samenwerking met het Belgische bedrijf. Vion zet met deze overname in op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.