Oordopjes tegen krakende chipszak

TORONTO - Frito-Lay, dochter van PepsiCo, levert in Canada oordopjes om het harde geluid van de nieuwe chipsverpakking te dempen.

De nieuwe verpakking van SunChips is gemaakt van een composteerbare folie. Eerder klaagden consumenten in zowel de VS als Canada dat de zak te hard kraakt.

Consumenten richtten zelfs de Facebook-groep Sorry But I Can't Hear You Over This SunChips Bag die inmiddels al meer dan 53.000 aanhangers heeft. Op YouTube werden diverse filmpjes met krakende zakken gepost.

Terwijl in de VS werd besloten de zak te vervangen door een oude versie, blijft de nieuwe zak in Canada dus wel op de markt.

De fabrikant legt op YouTube uit waarom het blijft volharden in de luidruchtige zak: Een beetje meer herrie voor een beetje minder afval en een beetje meer groen.

Frito-Lay wil nu zo graag vasthouden aan de nieuwe verpakking dat het kopers nu gratis oordoppen aanbiedt, meldt Distrifood.

Canadezen die kunnen uitleggen waarom ze voor een beter milieu iets meer geluid accepteren, krijgen de oordopjes thuisgestuurd.

Lees ook:
Achtergrondgeluid van invloed op smaak (21 oktober 2010)

Duurzame chipszak te lawaaiig (14 oktober 2010)