'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

Politiek en bedrijfsleven pleiten voor een verbetering van de opleiding van operators. De opleiding moet flexibeler en beter aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Dat stelt Ruud Beelen, salesmanager Tempo-Team, naar aanleiding van een recent debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Tempo-Team meldt dit te willen ondervangen, onder meer door te filmen op de werkvloer. Gefilmd worden letterlijk de machines en de processen die later in de opleiding gebruikt worden.

"We brengen de praktijk hierdoor dichter bij de deelnemers. Dit resulteert in een slagingspercentage van boven de 95 procent."

'Versneld'

Het nieuwe Tempo-Team Operator Programma leidt flexmedewerkers in een jaar versneld op tot operator in de food- en industriesector. "In tegenstelling tot andere aanbieders kan de opleiding op elk gewenst moment starten en al vanaf één deelnemer."

Het bedrijf zegt daarmee tegemoet te komen aan de behoefte van bedrijven naar een hoge(re) mate van flexibiliteit.

Tempo-Team verzorgt de opleiding samen met Litop B.V. "Het gaat om flexmedewerkers, maar we kunnen ook vaste medewerkers opleiden tot Operator op niveau 2, 3 en 4.”

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.

Ontwikkel jezelf!

Ontwikkel jezelf!

Tijdens je carrière kom je zo nu en dan voor een uitdaging te staan. De opleiding die je hebt gevolgd voordat je ging werken, past misschien niet meer helemaal bij wat je nu aan vaardigheden en kennis nodig hebt.  Taken veranderen, je wensen veranderen: de wereld verandert. Je krijgt een andere functie, waardoor je nieuwe kennis nodig hebt....