'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

Politiek en bedrijfsleven pleiten voor een verbetering van de opleiding van operators. De opleiding moet flexibeler en beter aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Dat stelt Ruud Beelen, salesmanager Tempo-Team, naar aanleiding van een recent debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Tempo-Team meldt dit te willen ondervangen, onder meer door te filmen op de werkvloer. Gefilmd worden letterlijk de machines en de processen die later in de opleiding gebruikt worden.

"We brengen de praktijk hierdoor dichter bij de deelnemers. Dit resulteert in een slagingspercentage van boven de 95 procent."

'Versneld'

Het nieuwe Tempo-Team Operator Programma leidt flexmedewerkers in een jaar versneld op tot operator in de food- en industriesector. "In tegenstelling tot andere aanbieders kan de opleiding op elk gewenst moment starten en al vanaf één deelnemer."

Het bedrijf zegt daarmee tegemoet te komen aan de behoefte van bedrijven naar een hoge(re) mate van flexibiliteit.

Tempo-Team verzorgt de opleiding samen met Litop B.V. "Het gaat om flexmedewerkers, maar we kunnen ook vaste medewerkers opleiden tot Operator op niveau 2, 3 en 4.”

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

Vanaf heden is de online opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) van opleidingsinstituut LSBL niet alleen de snelste route naar een diploma op NLQF niveau 4, maar ook de meeste flexibele.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

Er is een tekort aan stageplaatsen. Dit blijkt uit meldingen die binnenkomen bij CNV Vakmensen en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De twee partijen deden daarom eind 2020 een oproep aan werkgevers om snel actie te ondernemen.