'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

evmi-operator-tempo-team

Politiek en bedrijfsleven pleiten voor een verbetering van de opleiding van operators. De opleiding moet flexibeler en beter aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Dat stelt Ruud Beelen, salesmanager Tempo-Team, naar aanleiding van een recent debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Tempo-Team meldt dit te willen ondervangen, onder meer door te filmen op de werkvloer. Gefilmd worden letterlijk de machines en de processen die later in de opleiding gebruikt worden.

"We brengen de praktijk hierdoor dichter bij de deelnemers. Dit resulteert in een slagingspercentage van boven de 95 procent."

'Versneld'

Het nieuwe Tempo-Team Operator Programma leidt flexmedewerkers in een jaar versneld op tot operator in de food- en industriesector. "In tegenstelling tot andere aanbieders kan de opleiding op elk gewenst moment starten en al vanaf één deelnemer."

Het bedrijf zegt daarmee tegemoet te komen aan de behoefte van bedrijven naar een hoge(re) mate van flexibiliteit.

Tempo-Team verzorgt de opleiding samen met Litop B.V. "Het gaat om flexmedewerkers, maar we kunnen ook vaste medewerkers opleiden tot Operator op niveau 2, 3 en 4.”

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

Tijdens de opleiding geneeskunde komt het onderwerp gezonde voeding nauwelijks aan de orde. Reden voor de AMC/VUmc-tak van de landelijke Stichting Student en Voeding zelf een extra-curriculaire collegereeks op touw te zetten. Maar ook de AMC-locatie van het Amsterdam UMC blijkt niet stil te zitten en biedt het nieuwe keuzevak Diometer aan. Diometer...

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

Tweeëntwintig bedrijfsstudenten slaagden voor het examen NVC Verpakkingskundige en mochten op 26 juni hun diploma in ontvangst nemen. NVC Verpakkingskundigen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verpakken. De nieuwe deskundigen zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 650 namen telt. Stichting NVC...