'Opleiding Operator Food moet flexibeler'

1 juni 2015

Politiek en bedrijfsleven pleiten voor een verbetering van de opleiding van operators. De opleiding moet flexibeler en beter aansluiten op de situatie op de werkvloer.

Dat stelt Ruud Beelen, salesmanager Tempo-Team, naar aanleiding van een recent debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Tempo-Team meldt dit te willen ondervangen, onder meer door te filmen op de werkvloer. Gefilmd worden letterlijk de machines en de processen die later in de opleiding gebruikt worden.

"We brengen de praktijk hierdoor dichter bij de deelnemers. Dit resulteert in een slagingspercentage van boven de 95 procent."

'Versneld'

Het nieuwe Tempo-Team Operator Programma leidt flexmedewerkers in een jaar versneld op tot operator in de food- en industriesector. "In tegenstelling tot andere aanbieders kan de opleiding op elk gewenst moment starten en al vanaf één deelnemer."

Het bedrijf zegt daarmee tegemoet te komen aan de behoefte van bedrijven naar een hoge(re) mate van flexibiliteit.

Tempo-Team verzorgt de opleiding samen met Litop B.V. "Het gaat om flexmedewerkers, maar we kunnen ook vaste medewerkers opleiden tot Operator op niveau 2, 3 en 4.”

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?