Opnieuw miljoenen voor Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat haalt wederom groeigeld op, 10 miljoen dollar dit keer. De in Maastricht gevestigde kweekvlees-start-up steekt het geld in opschaling van de productiecapaciteit.

De investering is afkomstig van onder andere vis- en veevoerbedrijf Nutreco en Jitse Groen, oprichter en CEO van Just Eat Takeaway (voorheen Thuisbezorgd.nl). De kapitaalinjectie markeert de afronding van een tweede investeringsronde van in totaal 85 miljoen dollar. Mosa Meat is van plan de huidige pilot productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden. De start-up wil een productielijn op industriële schaal ontwikkelen, het team uitbreiden en het kweekvlees uiteindelijk bij de consument brengen. 

Maarten Bosch, CEO of Mosa Meat, zegt in het persbericht blij te zijn met de strategische vaardigheden en expertise van Mosa Meats partners. "Het sluiten van de Serie B-investeringsronde brengt ons een stap dichter bij onze missie om op een schonere, vriendelijker manier echt rundvlees te maken."

Lees ook
Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Vier op de tien consumenten probeert graag een stukje kweekvlees, maar wel onder enkele voorwaarden. Dit aantal kan groeien, mits ontwikkelaars bereid zijn transparant over hun producten te communiceren.

Meer miljoenen voor Meatable

Meer miljoenen voor Meatable

Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnen gesleept. Een concortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.

Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag

Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag

In de toekomst kan de kostprijs van kweekvlees omlaag. Volgens CE Delft is een kostprijsbesparing tot 75 procent mogelijk, waardoor de productiekosten dichtbij de kosten van de gewone vleesproductie komen te liggen.