Oproep tot indienen vraagstukken voedselverspilling

Een denktank van 10 conceptuele denkers wil een einde maken aan voedselverspilling. De organisatie roept voedingsmiddelenbedrijven op hun vraagstukken in te dienen. Oplossingen worden 6 november gepresenteerd tijdens het Stop Food Waste Symposium in Amsterdam.

Wekelijks wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel verspild. Het Stop Food Waste Symposium wil dit probleem oplossen en Nederlandse bedrijven concrete oplossingen bieden die hun geld opleveren.

Ei van Columbus

De denktank 'Het ei van Columbus' wil zich buigen over problemen van bedrijven in verschillende schakels van de voedingsketen: van oogst en transport, tot prognose, planning, logistiek, verpakking, bevoorrading en schapmanagement.

De denktank bestaat uit: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Rob Wagemans, Wim Michels, Piet Hein Eek, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. Toine Timmermans, programmamanager en themadirecteur duurzame voedselketens bij Wageningen University en het Top Instituut Food & Nutrition, is inhoudelijk betrokken en tevens dagvoorzitter van het symposium.

Stop Food Waste Symposium

Het Stop Food Waste Symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Het Stop Food Waste Symposium is een initiatief van conceptbureau Dutchlabel, dat de wereld wil verbeteren met een nieuwe manier van denken.

Indienen vraagstukken

De denktank komt 24 september bijeen. Vraagstukken dienen daarom vóór die datum worden ingediend. Dat kan per mail naar info@stopfoodwaste.nl.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 
Lees ook
EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om voedselverspilling te meten. Ongeveer 20% van het voedsel dat in de EU wordt geproduceerd raakt verloren...

Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Vanaf deze week verkoopt supermarktketen Marqt bladgroenten met kluit, zegt het bedrijf in een persbericht. De groenten zijn milieuvriendelijk geteeld en blijven langer vers.  Marqt laat de groenten telen in een kassysteem van Urban Ponics uit Venlo. Dat bedrijf heeft een kas ontwikkeld die urban farming met aeroponics mixt,...

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje dat is gemaakt van plant-eigen materialen. Door de waterafstotende...