Oproep tot indienen vraagstukken voedselverspilling

11 september 2014

Een denktank van 10 conceptuele denkers wil een einde maken aan voedselverspilling. De organisatie roept voedingsmiddelenbedrijven op hun vraagstukken in te dienen. Oplossingen worden 6 november gepresenteerd tijdens het Stop Food Waste Symposium in Amsterdam.

Wekelijks wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel verspild. Het Stop Food Waste Symposium wil dit probleem oplossen en Nederlandse bedrijven concrete oplossingen bieden die hun geld opleveren.

Ei van Columbus

De denktank 'Het ei van Columbus' wil zich buigen over problemen van bedrijven in verschillende schakels van de voedingsketen: van oogst en transport, tot prognose, planning, logistiek, verpakking, bevoorrading en schapmanagement.

De denktank bestaat uit: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Rob Wagemans, Wim Michels, Piet Hein Eek, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. Toine Timmermans, programmamanager en themadirecteur duurzame voedselketens bij Wageningen University en het Top Instituut Food & Nutrition, is inhoudelijk betrokken en tevens dagvoorzitter van het symposium.

Stop Food Waste Symposium

Het Stop Food Waste Symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Het Stop Food Waste Symposium is een initiatief van conceptbureau Dutchlabel, dat de wereld wil verbeteren met een nieuwe manier van denken.

Indienen vraagstukken

De denktank komt 24 september bijeen. Vraagstukken dienen daarom vóór die datum worden ingediend. Dat kan per mail naar info@stopfoodwaste.nl.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?