Oproep tot indienen vraagstukken voedselverspilling

Een denktank van 10 conceptuele denkers wil een einde maken aan voedselverspilling. De organisatie roept voedingsmiddelenbedrijven op hun vraagstukken in te dienen. Oplossingen worden 6 november gepresenteerd tijdens het Stop Food Waste Symposium in Amsterdam.

Wekelijks wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel verspild. Het Stop Food Waste Symposium wil dit probleem oplossen en Nederlandse bedrijven concrete oplossingen bieden die hun geld opleveren.

Ei van Columbus

De denktank 'Het ei van Columbus' wil zich buigen over problemen van bedrijven in verschillende schakels van de voedingsketen: van oogst en transport, tot prognose, planning, logistiek, verpakking, bevoorrading en schapmanagement.

De denktank bestaat uit: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Rob Wagemans, Wim Michels, Piet Hein Eek, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. Toine Timmermans, programmamanager en themadirecteur duurzame voedselketens bij Wageningen University en het Top Instituut Food & Nutrition, is inhoudelijk betrokken en tevens dagvoorzitter van het symposium.

Stop Food Waste Symposium

Het Stop Food Waste Symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Het Stop Food Waste Symposium is een initiatief van conceptbureau Dutchlabel, dat de wereld wil verbeteren met een nieuwe manier van denken.

Indienen vraagstukken

De denktank komt 24 september bijeen. Vraagstukken dienen daarom vóór die datum worden ingediend. Dat kan per mail naar info@stopfoodwaste.nl.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 
Lees ook
‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

Big data, blockchain, geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie; allemaal innovaties die hele branches veranderen. Maar de voedselsector blijft ver achter, stelt een rapport van het World Economic Forum. En dat terwijl die sector juist met wereldwijde problemen kampt die zulke nieuwe systemen zouden kunnen oplossen. “Wereldwijde voedselsystemen...

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Het initiatief Instock van vier medewerkers van Albert Heijn, dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat zelfstandig verder. De onderneming die vierenhalf jaar geleden begon met een pop-up restaurant waar werd gekookt met ‘afdankertjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met drie volwaardige restaurants en een aantal...

EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

De Europese autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een nieuw, versimpeld managementsysteem voor voedselveiligheid ontwikkeld, met oog op voedseldonatie. Het terugdringen van voedselverspilling staat bij veel overheden en organisaties hoog op de agenda. Voedseldonatie neemt langzaam toe, zowel aan voedselbanken als aan andere organisaties die...