Orangeworks gaat samenwerken in VS

1 juni 2016

Orangeworks gaat een partnership aan met Spec Engineering uit Chicago. Het bedrijf dat productielijnen ontwerpt en bouwt, wilde al langer uitbreiden naar de VS. In Spec Engineering werd een partner gevonden met hetzelfde dna, die ook gericht is op de voedingsmiddelenindustrie.

Allebei de bedrijven werken met de vertical-start-up-methode, waarbij de productielijnen op de eigen locaties worden gebouwd, zodat het productieproces bij de klant ondertussen gewoon ongehinderd kan doorgaan.

Prefab gebouwd

De volledige installatie wordt prefab gebouwd en droog getest, voordat de technici de volledige productielijn bij de klant opbouwen. Daardoor zijn daar niet of nauwelijks kinderziektes. Ook is een strakke en realistische planning mogelijk, omdat onvoorziene omstandigheden tijdens de opbouw tot een minimum beperkt blijven.

Fysieke capaciteit

Spec is blij met de samenwerking. Het Amerikaanse bedrijf heeft dezelfde drijfveren en werkt volgens een vergelijkbaar concept, maar heeft niet de fysieke capaciteit om grotere projecten voor opdrachtgevers te realiseren. Orangeworks heeft die capaciteit wel.

Lokaal contact

Orangeworks gaat voor de Amerikaanse klanten productielijnen produceren, samenstellen en in onderdelen verschepen. Spec kan dan de lokale engineering, installatiebegeleiding en eventuele nazorg regelen. Amerikaanse klanten werken namelijk het liefst met een Amerikaanse contactpersoon.

Aanvullend

Spec kent de Noord-Amerikaanse markt en Orangeworks stelt alles in huis te hebben om aan de vraag van die markt te voldoen. “We vullen elkaar dus goed aan op commercieel en technisch vlak”, vertelt Orangeworks-directeur Koen Verstegen.

Spec Engineering

Spec Engineering, in 1979 opgericht, ontwerpt productielijnen voor producenten in voedsel, granen, mineralen, chemicaliën en farmaceutische producten.

Orangeworks

Orangeworks uit Mill (met extra productielocatie in Veghel) is sinds 1970 specialist in process-oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Tot maart van dit jaar heette het bedrijf Staalwerk.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?