Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

8 april 2022 Redactie Food Easyfairs
Foto: Easyfairs

Ruim 250 exposanten presenteerden zich op 5, 6 en 7 april tijdens Empack 2022 aan 5.500 bezoekers in Evenementenhal Gorinchem. De organisator Easyfairs noemt het een geslaagde editie. Netwerken was de hoofdmoot en de kennissessies werden goed bezocht.

“Wat een debuut”, zegt Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs. “Drie fantastische beursdagen waarbij ik uit naam van team Empack onze exposanten en partners enorm wil bedanken. Samen met hen hebben we een ontzettend mooi event neer mogen zetten. Het is ontzettend fijn om zoveel positieve reacties over de locatie en uitstraling van de beurs te mogen ontvangen. En vergeet niet hoe onze exposanten hebben uitgepakt deze drie dagen, fantastisch.”

Nieuwe locatie

De Evenementenhal in Gorinchem is volgens Easyfairs als nieuwe locatie met veel enthousiasme ontvangen. “Het netwerk café en de flexwerk hotspot gaven een nieuwe dynamiek aan deze editie van Empack. In het sfeervolle netwerk café zochten bezoekers, partners, sprekers én exposanten elkaar veelvuldig op om kennis uit te wisselen. Wie niet genoeg kreeg van de kennisdeling op de beursvloer vond extra inspiratie in de galerij vol slimme innovaties; The Smart Packaging Gallery.”

Kennissessies

Daarnaast kreeg het sprekersprogramma enorm veel belangstelling op Empack. Onderwerpen die de revue passeerden waren vraagstukken rondom circulaire verpakkingen, duurzaamheid in roerige tijden, actuele verpakkingsuitdagingen en directe oplossingen hiervoor. “Met sprekers van HelloFresh, KIDV, Circo, Zwerfinator en EkoPlaza zaten de theaters vol met enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers. Er was veel interesse voor deze onderwerpen die voor een mooie interactie zorgde in de zaal”, aldus Sharon Haans, Content Coördinator van Empack.

Empack 2023 en 2024

Na drie drukke beursdagen keek organisator Easyfairs samen met haar exposanten, partners en bezoekers terug op een succesvolle editie. Visser: “De geluiden en feedback die we mochten ontvangen waren enorm positief. Het enthousiasme onder exposanten is groot voor een volgende editie. Met een gezamenlijke ambitie om de verpakkingsindustrie te verduurzamen en circulariteit mee te nemen in het verpakkingsproces. Het delen van kennis en inzichten is anno 2022 van essentieel belang om de volgende stap in verpakkingen te kunnen maken.”

De eerstvolgende editie van Empack is op 5 en 6 april 2023 in Brabanthallen in Den Bosch. In 2024 keert Empack opnieuw terug in Evenementenhal Gorinchem op 9, 10 en 11 april.

Altijd op de hoogte blijven?