Ossenstaart van Veviba bij 19 bedrijven terechtgekomen

19 maart 2018

Uit het traceringsonderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat ook bij Nederlandse bedrijven ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba terecht zijn gekomen. 19 groothandels, slagers, supermarkten en horecaondernemingen hebben het product verkocht. De voedselautoriteit laat deze bedrijven weten dat ze een publiekswaarschuwing uit moeten laten gaan.

De ossenstaarten van Veviba zijn op de markt gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor consumptie. De negentien Nederlandse bedrijven halen deze ossenstaarten uit de schappen. Ook waarschuwen ze consumenten die dit vlees al gekocht hebben dit niet te consumeren. De lijst met de negentien bedrijven staat op de site van de NVWA.

De Belgische voedselautoriteit FAVV sloot Veviba op 8 maart, nadat uit onderzoek bleek de veiligheid van de ossenstaart en het gehakt niet kan worden gegandeerd. Er zou ongekeurd vlees en vlees dat over de datum was op de markt zijn gekomen. Veel bedrijven haalden voor de zekerheid al het vlees van Veviba uit de schappen. In België loopt een traceringsonderzoek om te bepalen waar het vlees terecht is gekomen. De NVWA volgt dit onderzoek en plaats eventuele nieuwe waarschuwingen op de website.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?