Real Food Festival in Den Bosch

17 september 2010

DEN BOSCH – Pure voedingsmiddelen komen voor het voetlicht op 17, 18 en 19 september in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens de beurs Beter Eten 2010 en het Real Food Festival.

Ruim 150 standhouders staan op dit eerste indoor festival voor 'Real Food', meldt Distrifood. Dit zijn zowel grote fabrikanten, retailers en producenten van streekproducten als boeren en tuinders.

Real food

Beter Eten 2010 is de eerste landelijke consumentenbeurs rond 'real food' (smakelijke, eerlijke, herkenbare, gezonde en duurzame voeding). Bezoekers van het festival kunnen streekproducten rechtstreeks van het land proeven. Er zijn ook kooktheaters met kookdemonstraties en workshops van topkoks.

Afdelingen

De Beurs Beter Eten 2010 kent verschillende afdelingen. Op 'Het Land van Real Food' presenteren groente- en fruittelers, kwekers en boeren zich met streekproducten. Op de 'Real Food Producten Markt' zijn streekproducten te koop. Ook is er een 'Wereldmarkt' met producten uit het (soms verre) buitenland. Verder zijn er kookboeken en keukengerei.

Smaakweek

Den Bosch is dit jaar Hoofdstad van de Smaak, tijdens de Week van de Smaak die van 19 tot en met 26 september wordt gehouden. Thema is dit jaar ‘smaakfruit’, met speciale aandacht voor bijen en imkers die nodig zijn voor de fruitteelt. Deze week organiseren ruim 400 bedrijven en organisaties activiteiten rond food.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Altijd op de hoogte blijven?