Tussendoortje: Kassa! kort door de bocht met Bolletje

26 mei 2009

In de uitzending van het tv-programma Kassa! afgelopen zaterdag kon een consument, op basis van een verhaal op een feestje, beweren dat Bolletje-beschuit en beschuit van het AH-huismerk hetzelfde zijn.

Een vriendin van de vrouw, die in 'een beschuitfabriek' werkt, zou de ene dag Bolletje-wikkels gebruiken en de andere dag AH-wikkels.

Campina
Conclusie: de beschuiten zijn identiek. Een andere jongen, die als vakkenvuller in een supermarkt had gewerkt, kwam er achter dat dunvloeibare zuivel uit een en dezelfde fabriek kwam, namelijk van Campina.

Volgens de jongen betekent dat maar een ding: de producten komen van dezelfde lijn en zijn dus qua samenstelling identiek.

De mist in
Daar gaan beide personen, en natuurlijk ook Kassa!, de mist in. Bedrijven gebruiken immers verschillende recepturen voor hun eigen merken en vergelijkbare huismerken.

Het is daarbij wel de vraag in hoeverre deze recepturen van elkaar verschillen, maar dat is een ander onderwerp. Duidelijk is wel dat een en dezelfde fabriek verschillende producten kan maken ook al lijken ze op het oog gelijk.

De Leugen Regeert
Dat Kassa! niet op dat idee is gekomen of dat het Bolletje niet om een reactie heeft gevraagd, is kwalijk. Nu ligt de beschuitmaker onder vuur op basis van een verhaal verteld tijdens een feestje.

Wellicht dat Felix Meurders, behalve presentator van Kassa! ook het gezicht van De Leugen Regeert (tv-programma over journalistieke blunders, dilemma's), dit in de laatstgenoemde show wil aanhalen...

Overigens heeft Kassa! een webpagina Waarkomthetvandaan? in gebruik genomen waarin consumenten kunnen aangeven welke fabrikanten welke merken (ook huismerken) produceren. Hopelijk wordt deze lijst wel gecheckt door de redactie van Kassa!

Lees ook:

Bolletje verwikkeld in 'wikkelrel' (26 mei 2009)

Zie ook:
Eerdere tussendoortjes

 

Altijd op de hoogte blijven?