Tussendoortje: Speculoos alarm

22 september 2009

Soms lijkt het alsof ze het erom doen. Ga je als journalist op bezoek bij Peijnenburg in Geldrop voor een interview met de nieuwe general manager Ronald Drieduite, zit je op het parkeerterrein nog even een interview voor te bereiden en dan gaat in de fabriek het alarm af...

Productiemedewerkers komen naar buiten en de brandweer komt aangereden. Tsja dan willen we wel even wat foto's maken. Al snel bleek dat de ordelijk verlopen ontruiming geen mediastunt was (wisten we natuurlijk ook wel), want al na het eerste plaatje werden we gesnapt door een manager van het bedrijf die indringend (doch uiterst fatsoenlijk) vroeg wat we kwamen doen. Foto's maken van de ontruiming bleek niet precies de bedoeling (dat is wel vaker zo) en daar kwam ze dan ook een stokje voor steken.

Gelukkig bleek het alarm in de productieruimte loos en kon de brandweer weer naar de kazerne. Speculoos alarm, zeg maar, want Peijnenburg maakt sinds 2006 deel uit van Lotus Bakeries, producent van speculoos en speculoospasta.

Hoe het bevalt om onderdeel te zijn van Lotus Bakeries en wat Drieduite voor plannen heeft met de merken Peijnenburg, Wieger Ketellapper en Lotus is te lezen in Elsevier Voedingsmiddelen Industrie van 20 oktober. Nog even geduld dus.

Altijd op de hoogte blijven?