Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Europe Chocolate Company _foto Barry Callebaut

Foto: Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Barry Callebaut verwacht de overname van de Belgische B2B producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

In het persbericht spreekt Barry Callebaut van een strategische acquisitie. Het bedrijf signaleert een toenemende vraag van voedselproducenten naar op maat gemaakte speciale chocolade en decoraties. Met de integratie Europe Chocolate Company breidt Barry Callebaut de gespecialiseerde chocoladevormmogelijkheden uit. Daarnaast kan Barry Callebaut gebruik maken van intern ontwikkelde technologie van Europe Chocolate Company.

Europe Chocolate Company produceert sinds 1993 chocoladeproducten voor koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven. Het bedrijf heeft een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, vlakbij Antwerpen.

Thema's
Lees ook
Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Tony's Chocolonely verwijderd van slaafvrije chocolade-lijst

Tony's Chocolonely verwijderd van slaafvrije chocolade-lijst

Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet meer aan de voorwaarden om bestempeld te worden als chocolade die zonder illegale arbeid is geproduceerd. Sinds een paar maanden staat het Nederlandse merk niet meer op de lijst van de Amerikaanse NGO.

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Enrico-Glasbest neemt per 4 januari een deel van Bertolli over van Unilever. Het gaat daarbij, naast andere merkrechten onder de Bertolli licentie, om de Europese activiteiten op het gebied van pastasauzen, pesto en mayonaise.