Overname Express Maree door logistiek specialist Stef

Logistiek specialist Stef neemt het Franse Express Maree over. De bedrijven kondigden 21 juni de ondertekening van een intentieverklaring aan. Hierdoor wordt Express Maree op 2 juli volledig overgedragen aan Stef. Met de overname breidt de Stef-groep de dienstverlening voor vis- en aanverwante producten uit. ook versterkt het bedrijf de operationele dekking in Frankrijk.

Express Maree

Het in 1948 opgerichte Express Maree is gespecialiseerd in het transport en de logistiek van seafood producten, niet alleen in Frankrijk maar ook internationaal. Deze core business vertegenwoordigt 75% van de bedrijfsactiviteiten. De onderneming heeft in Frankrijk 450 medewerkers en beschikt over 9 vestigingen.

Seafoodways

De Stef-groep is al meer dan 40 jaar actief op dezelfde markt in Frankrijk en de rest van Europa. Hiervoor werd in 2017 Stef Seafood opgericht, een business unit speciaal voor visserijproducten die de eisen van deze gespecialiseerde markt beter moet beantwoorden. De business unit bestaat uit 700 medewerkers en heeft 17 vestigingen in Frankrijk en Italië. Stef en Express Maree zijn stichtende leden van Seafoodways, het eerste Europese netwerk voor transport en logistiek van visserijproducten. Door de overname kan Stef Seafood de klanten en partners van dit netwerk een volledige dekking van Frankrijk verzekeren en voortaan ook het zuidoosten van het land en Languedoc-Roussillon bedienen.

Michel Fons, directeur Seafood binnen de Stef-groep, stelt: “De overname van Express Maree, van oudsher partner van Stef, komt voort uit het feit dat beide ondernemingen en teams elkaar uitmuntend aanvullen. Dankzij deze externe, symbolische stap zet de Stef-groep zijn groei- en specialisatiestrategie op de markt van vis- en aanverwante producten kracht bij. Door onze best practices te bundelen, zullen onze klanten van nog meer toonaangevende knowhow kunnen profiteren. Op deze manier kunnen we onze activiteiten in Frankrijk aanvullen en onze ontwikkelingsdynamiek op deze veeleisende markt versnellen.”

Stef-groep

Stef-groep is de Europese marktleider inzake logistieke dienstverlening en geconditioneerd transport. De groep brengt diepgevroren of temperatuurgevoelige, verse levensmiddelen van productie naar consumptie. Verspreid over een netwerk van 230 locaties in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, België, Nederland en Zwitserland staan de 18.000 medewerkers van Stef dagelijks ten dienste van de voedingssector, winkelketens en spelers in de horecasector.

   
Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...