Demotour met live machinedemonstraties op Empack

6 april 2018

Verpakkingsbeurs Empack introduceert op 10, 11 en 12 april een nieuw initiatief: de Pack Online Demotour. In samenwerking met Pack Online, het online platform voor de verpakkingssector, wordt er voor het eerst een begeleide demotour langs de gehele verpakkingsketen georganiseerd. Verder wordt op Empack dit jaar extra aandacht geschonken aan het thema Agile Manufacturing in de vorm van een gethematiseerde innovatieroute, een machine demotour en lezingen in het theater.

“De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. Om die reden worden nieuwe elementen, waaronder de Pack Online Demotour, toegevoegd aan het vertrouwde verpakkingsconcept van Empack”, licht Michelle van Helvoirt, Marketing Event Manager van Empack, toe. Lody van Berkel, uitgever van Pack Online, voegt toe: “Tijdens de Pack Online Demotour presenteren toonaangevende spelers hun machines en leggen daarbij uit wat hun onderscheidende kenmerken zijn en wat de mogelijkheden van de machines zijn. Op deze manier krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van het complete verpakkingsproces.”

Inhoud van demotour

De demotour geeft inzicht in onder andere wegen en doseren, verpakken middels traysealen, dieptrekken, zowel horizontaal als verticaal flowpacken en kartonneren, meten en registreren, etiketteren, coderen, inspecteren, casepacken en palletwikkelen. Toonaangevende spelers als Ishida Europe, Multivac, Ulma Packaging, Rovema Benelux, Dijkstra Vereenigde, Gullimex, Espera, Kortho, Bizerba, CPS en Strema presenteren en demonstreren hun oplossingen tijdens de Pack Online Demotour. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Pack Online Demotour op Empack kunnen dit aangeven in de online registratie.

Agile Manufacturing op Empack

Gezien de vraag naar meer kennis op het gebied van Agile Manufacturing en tevens de diversiteit aan mogelijheden op dit gebied, wordt er tijdens Empack veel aandacht geschonken aan dit thema in de vorm van een gethematiseerde innovatieroute, een machine demotour en verschillende lezingen in het theater. Met de opkomkst van Agile Manufacturering wordt steeds meer data tussen bedrijven gedeeld. Naast de voordelen brengt het ook risico’s met zich mee, onder andere op het gebied van cyber security.

Greep uit het programma

De kansen en knelpunten in de Smart Machine Industry worden onder andere belicht door Patrick Fokke, Industry Sales Director bij Siemens Industry Software. Een andere spreek is Marcel van Oirschot van Fox-It. Hij geeft in zijn lezing op een onorthodoxe wijze meer inzicht in de wereld van cyber-security, de potentiele gevaren en oplossingen.

Begeleide innovatieroutes

Ter aanvulling op het thema Agile Manufacturing zijn er begeleide innovatieroutes. Deelnemende exposanten als Domino Benelux, Toshiba, CSi, Digitron, Multivac, OPTI-PACK, Sigma Control, Bizerba, Noviq, Belona en Espera staan klaar om de laatste informatie te delen en nieuwe toepassingen te demonstreren.

 

Altijd op de hoogte blijven?