Pandriks neemt GGG en Sauer Mühle over

9 november 2016

Pandriks heeft de Duitse bedrijven Gutes Gut Gebacken (GGG) en Sauer Mühle overgenomen. Met de overname breidt het bedrijf uit Meppel de diepgevroren bake-off productie in centraal Duitsland uit.

GGG is een biologische bakkerij die sterk is in bake-off. De biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de wateraangedreven korenmolen Sauer Mühle. Deze wordt ook overgenomen. Pandriks kocht beide bedrijven van W-E-G Stiftung & Co.

Met de overname betreedt Pandriks de grootste biologische brood markt in Europa. Het bedrijf wil zo een verdere stap zetten richting de strategische doelstelling om een leidende ambachtelijke bake-off bakker in Europa te worden.

Versnelde groei

GGG heeft al 50 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe biologische bake-off fabriek die werkt volgens het ‘Pandriks bake-off-concept’. Met Pandriks kan GGG gebruikmaken van Pandriks bake-off technologie en know-how om zo versnelde groei te realiseren.

Pandriks voegt extra (biologische) productiecapaciteit toe. Met GGG kan het uitbreidende klantenbestand in Europa bediend worden vanuit het centraal gelegen Fulda.

Traditioneel procedé

Ambachtelijk bake-off broodproducent Pandriks bakt brood volgens een traditioneel bakprocedé dat tot 24 uur duurt. Ondanks de industriële productiemethode, blijven de natuurlijke kwaliteiten van traditioneel brood behouden, dus vrij van supplementen en additieven, aldus het bedrijf.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?