Paprikacocktail en anti-stressmaaltijd winnen

Een cocktail op basis van paprikasap, voorgegaarde groentecomponenten, een maaltijd in blik voor studenten met stress, een nieuwe formule voor Aziatisch eten en een vriesverse smoothie zijn de winnaars geworden van de FoodManShip Awards.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens de zevende editie van de Food Experience Day van HAS Hogeschool. Dit food-evenement in Den Bosch richt zich op trends in de food-wereld, zoals voedselverspilling, het gebruik van nieuwe ingrediënten en procesoptimalisatie versus ambacht.

90 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation en Voedingsmiddelentechnologie van HAS Hogeschool presenteerden deze dag hun eindwerk. Het gaat om originele en innovatieve concepten met een technologische inslag.

Beste Food Technologist

‘Cloud 9’ van Mariëlle van Maren, Martijn Jacobs, Thomas Bosson en Stacey de Graaf: een bruisende cocktail op basis van paprikasap.

Beste Food Designer

‘Souschef’ van Nanda de Beer (foto): kant- en klare groentecomponenten waarbij verse groenten op lage temperatuur zijn voorgegaard.

Beste Food Packager

‘MIKS’ van Pleun van den Oever: een originele vriesverse smoothie.

Beste Food Marketeer

‘Nummertje’ van Thomas van Kempen: een nieuwe formule voor Aziatisch eten.

Publieksprijs

‘Dutchpot’ van Stefan Rustenburg: een kant-en-klare Nederlandse maaltijd in blik voor studenten met examenstress.

4 awards werden toegekend door een vakjury, bestaande uit HAS-lectoren Roger Engelberts, Herman Peppelenbos, Annet Roodenburg, Harry van Delft en het lid College van Bestuur Frederike Praasterink.

De 750 bezoekers (docenten, studenten en professionals uit de food-branche) konden stemmen voor de publieksprijs.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.