Parabel wint FIE Innovations Award voor Lentein Plant Protein

Leintein

Tijdens Food Ingredients Europe won Parabel een Innovations Award in de categorie Growth voor hun product Lentein Plant Protein. Lentein is een plantaardig proteïne dat wordt gehaald uit Lemnaceae, oftewel kroos. Het Amerikaanse Parabel ontwikkelde als eerste bedrijf een open hydrocultuur om kroos in te kweken, verwerken en te commercialiseren. Het Nederlandse Barentz verzorgt de wereldwijde distributie.

Lentein bestaat voor 40-50 procent uit proteïne en voor 35 procent uit vezels. Het product wordt vaak gebruikt voor voedingsrijke drankjes, zoals maaltijdvervangers en sport proteïne poeder. Vanwege het hoge gehalte chlorofyl (bladgroen) heeft Lentein een groene smaak en kleur. Het product wordt minimaal bewerkt en er worden geen chemicaliën gebruikt. Ook bevat Lentein hogere aminozuren en BCAA's dan andere plantaardige proteïnes. Het product is vrij van allergenen zoals gluten en soja. Daarnaast zit er veel Omega 3 en andere voedingstoffen in Lentein.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 10-2023

Frankrijk neemt maatregelen tegen stijging voedselprijzen, de toekomst van algen in voeding en Louise Fresco over het stikstofprobleem. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Voedingsmiddelensindustrie in de media | Week 8-2023

Vleesvervangers van suikerbiet, interview met Foodello en de productie van plantaardig eiwitpoeder. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.