Paul Polman vertrekt als CEO Unilever

Alan Jope

Paul Polman stapt op als CEO van Unilever. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. De positie wordt overgenomen door de Schot Alan Jope, die op dit moment de leiding heeft over de afdeling Beauty & Personal Care.

Vanaf 31 december neemt Jope het stokje over van Polman, die tot juli bij het bedrijf zal blijven om voor een soepele overdracht te zorgen. Polman is al meer dan tien jaar CEO van Unilever en heeft zich onder andere ingezet voor een duurzamere koers.

Dividendbelasting

Over de reden van het vertrekt doet Unilever geen uitspraak, maar het ligt voor de hand dat de mislukte fusie van de twee hoofdkantoren er een rol in heeft gespeeld. Polman koos voor een hoofdkantoor in Rotterdam, maar die verhuizing werd afgeblazen vanwege het protest van de Britse aandeelhouders. Afgelopen weekend wist de CEO opnieuw de krantenkoppen te halen door in een interview met het AD toe te geven dat hij bij Mark Rutte had aangedrongen op het afschaffen van de dividendbelasting.

Lees ook
Unilever wordt volledig Brits

Unilever wordt volledig Brits

Het hoge woord is eruit: Unilever heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf zijn duale structuur opgeeft en een volledig Brits bedrijf wordt. Het kantoor in Londen wordt het hoofdkantoor van Unilever, al zal het kantoor in Rotterdam niet sluiten. Dat wordt het hoofdkantoor van de divisie Foods & Refreshments. Unilever bestaat op dit moment uit...

"Genderbalans op de werkvloer moet je actief nastreven"

"Genderbalans op de werkvloer moet je actief nastreven"

De foodsector kent een flink aantal prominente vrouwen, maar er is nog geen reden tot tevredenheid. Afgelopen jaar bleek dat het verschil tussen wat jonge mannen en vrouwen in het bedrijfsleven verdienen, is gegroeid. Hoe staat het met de positie van de vrouw in de voedingsmiddelenindustrie? En wat is er voor nodig om een goede balans te bereiken binnen...

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Niet elke opgeleide chef-kok ambieert een baan in de horeca. Ook in de industrie zijn chefs van grote waarde: Nestlé, Unilever en andere grote foodbedrijven maken dankbaar gebruik van koks bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Welke rol spelen ze precies in de ontwikkeling van voedselproducten en hoe gaan ze te werk? Beeld: Anton Rinsema,...