Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen

Peeze Koffieverpakking

Koffiebranderij Peeze start samen met Koninklijke Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant een praktijktest met herbruikbare koffieverpakkingen: een afwasbare verpakking die na reiniging opnieuw ingezet kan worden.

Licht, lucht en vocht kunnen de versheid van koffie negatief beïnvloeden. Koffie wordt daarom vaak verpakt in folieverpakkingen die de bonen tegen deze elementen beschermt. Maar het is onder meer deze bescherming die de folie slecht recyclebaar maakt. Gekeken naar de ruim 700 miljard kopjes koffie die jaarlijks wereldwijd gedronken worden, zorgt dit voor veel verpakkingsafval.

In hun missie om koffie afvalvrij te maken, deed de Arnhemse koffiebranderij Peeze onderzoek naar de inzet van herbruikbare koffieverpakkingen voor de zakelijke markt. Hieruit blijkt dat zo’n afwasbare verpakking na ongeveer 10 keer gebruik duurzamer is dan een traditionele folieverpakking, inclusief retourtransport en het wassen.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief


Een overstap naar een afwasbare verpakking heeft veel voeten in de aarde. “Met oog op onder andere handling, wasbaarheid, duurzaamheid en versheid hebben we een hele bewuste keuze gemaakt voor de huidige emmer. In theorie komt deze als beste uit de bus. Nu testen we graag hoe zo’n verpakking in praktijk werkt en welke aanpassingen nodig zijn voor eventuele verdere opschaling”, vertelt Algemeen Directeur van Peeze, Myriam Lufting.

Donderdag 9 maart kreeg Marco Peelen, Assistent Horecamanager van Burgers’ Zoo, de eerste emmer overhandigd door Myriam Lufting. Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant zijn de twee locaties die de nieuwe verpakkingen gedurende 3 maanden gaan testen. De resultaten van de pilot worden medio juni gedeeld op www.peeze.nl.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Twee studenten biologie van de Universiteit Antwerpen onderzochten de mate van PFAS in drinkrietjes. Voor deze rietjes wordt vaak reclame gemaakt omwille van de 100% biologische afbreekbaarheid. De studenten onderzochten of deze rietjes wel echt duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn.

Franse start-up introduceert ecologisch alternatief voor kartonnen wegwerpbekers in Nederland

Franse start-up introduceert ecologisch alternatief voor kartonnen wegwerpbekers in Nederland

De Franse start-up AUUM heeft een compacte technologie ontwikkeld als innovatief en ecologisch alternatief voor kartonnen en plastic bekers. De oplossing reinigt, desinfecteert en droogt een glas in 10 seconden met slechts 2cl water en geen chemicaliën. ISS Facility Services in Nederland wordt de eerste commerciële partner in Nederland die de AUUM-oplossing...

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.