PerfoTec, GEA en SealPac winnaars FoodTec Award

3 maart 2015

PerfoTec, GEA Food Solutions en SealPac krijgen een gouden medaille bij de International FoodTec Awards. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De prijzen worden uitgereikt op 24 maart tijdens de Anuga FoodTec in Keulen.

PerfoTec uit Mijdrecht wint met het Respiration Control System. Met dit verpakkingssysteem met gaatjes wordt in agf een langere versheid behaald. Dit zorgt volgens het bedrijf voor minder derving en meer flexibiliteit in de keten, waardoor groente- en fruittelers verder kunnen exporteren.

GEA Food Solutions uit Bakel behaalde de medaille met de MultiDrum, een machine met trommels voor het egaal aanbrengen van een coating voor gepaneerde producten, als kipnuggets. De machine is ook makkelijk schoon te maken.

SealPac GmbH krijgt de medaille voor EasyLid, dat samen met het Nederlandse Naber Plastics is ontwikkeld. Doordat de verpakking bovenop in twee fasen is geseald, komt de buitenring los van het bakje. Hierdoor ontstaat een kunststofring met folie die als deksel dient, zodat geen extra deksel meer nodig is.

Bekijk alle winnaars

Bekijk:

EVMI achtergrond & analyse-thema Verduurzaming voeding

(Premium)

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?