PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

19 mei 2022 Redactie Food

Het bedrijf PerkinElmer lanceert een nieuw FT-IR testplatform voor vloeibare voedingsmiddelen. Dit testplatform komt inclusief software, gestroomlijnde workflows en twee nieuwe instrumenten: de LactoScope 300TM voor het analyseren van zuivel en de LQA 300TM voor wijn.

De LactoScope 300TM is het eerste stand-alone instrument in het middensegment van PerkinElmer. Met de LactoScope 300TM kunnen de belangrijkste componenten in rauwe en verwerkte vloeibare zuivel gekwantificeerd worden, zoals vet-, eiwit-, en lactosegehaltes, evenals vervuilende elementen zoals ureum, ammoniumsulfaat, maltodextrine, sacharose en water.

 Verder bezit de FT-IR portfolio ook de LQA 300TM FT-IR Wine Analyzer, die gebruik maakt van PerkinElmers FT-IR spectroscopietechnologie. Hiermee worden de belangrijkste kwaliteitskenmerken, waaronder alcohol, suiker, zuurgraad, pH en dichtheid, geïdentificeerd van oogst tot bottelen. Eind 2022 wordt de LQA 300TM uitgebreid met meer systeemkalibraties waardoor ook andere vloeibare voedingsmiddelen geanalyseerd kunnen worden, zoals bier, alcoholische dranken, eetbare oliën, frisdranken en meer.

Het nieuwe FT-IR platform maakt deel uit van de uitgebreide voedselanalyse portfolio van PerkinElmer, die test-workflows omvat voor zuivel, dranken, graan, zeevruchten, vlees, producten, oliën en specerijen en cannabis.

Altijd op de hoogte blijven?