Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Stekjes/planten (Unsplash)

Om de innovatie van persoonsgerichte voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

De organisaties slaan de handen ineen om de verminderingen van obesitas en ondervoeding in Europa te ondersteunen. Wereldwijd is het aantal mensen met obesitas sinds 1975 bijna verdrievoudigd, terwijl er 3,5 miljard mensen een tekort aan micronutriënten hebben. Gepersonaliseerde voeding heeft veel voeruitgang geboekt, maar de hulpmiddelen en technologie kunnen nog toegankelijker en gebruikersvriendelijker gemaakt worden. Daarom zoekt de challenge nieuwe oplossingen en hulpmiddelen voor het verbeteren van persoonlijke gezondheid. De ideeën moeten betrekking hebben tot een of meerdere van de vragen:

  • Hoe kunnen we obesitas en ondervoeding helpen verminderen door tools betaalbaarder en toegankelijker te maken voor een bredere gemeenschap?
  • Hoe kunnen we consumenten in staat stellen hun eigen gezondheid te beheren?
  • Hoe kunnen we een meer gerichte benadering van de gezondheid van consumenten mogelijk maken?

De organisaties zoeken naar spannende, vernieuwende initiatieven met meerdere belanghebbenden. Zes winnaars van de challenge ontvangen €30.000 euro. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 september 2022. Lees meer over de challenge en voorwaarden op de website van EIT Food.

Lees ook
Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de Innovatie Top 100 bekendgemaakt: een lijst van de 100 meeste innovatie bedrijven van Nederland in 2022. In de lijst staan 11 bedrijven uit de food- en agrisector, waaronder Koppert Cress met Nederlandse vanille en Karma Kebab met 100% plantaardige kebab.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren